Gymnastiek

Dance Aerobics Gymnastiek biedt gymnastiek lessen aan voor kinderen vanaf 5 jaar.

Heeft U na het lezen van onderstaande informatie nog vragen,mail  gymnastiek@kdo.nl
 
Peuter- kleutergym  vanaf 2,5 tot 5 jaar - maandag 15.45 tot 16.30 uur                                                                                                                   

Op maandag 8 januari 2018 van 15.45 - 16.30 uur start KDO gymnastiek een serie van 10 peuter-kleuter gymlessen. De beweeglessen zijn in de sporthal bij KDO aan de Vuurlijn in De Kwakel voor kinderen van 2,5 t/m 5 jaar.

Met gevarieerde oefeningen en spelletjes leren peuters en kleuters de basis van het bewegen en ontwikkelen ze de belangrijkste spiergroepen. Door verschillende beweegvormen in combinatie met plezier wordt de kans vergroot dat kinderen lekker in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen hebben en een sportieve levensstijl aannemen. De vaardigheden nemen ze overal mee naar toe: of ze nu blijven gymmen/turnen of gaan hockeyen, zwemmen of voetballen. Want kinderen die op jonge leeftijd op een leuke manier voldoende beweging krijgen, hebben meer kans om gezond en evenwichtig op te groeien.

De kosten bedragen € 35,00 voor een serie van 10 lessen en een diploma les. Er is nog ruimte voor enkele aanmeldingen dus je interesse hebt mail dan naar gymnastiek@kdo.nl

Gymnastiek vanaf 5 jaar - maandag van 16.30 -17.30 uur 
Dit uur is speciaal bedoeld voor startende gymnasten van de basisschool. De lessen zijn gericht op basisvormen van bewegen: rollen, duikelen, lopen, springen, zwaaien, balanceren, klimmen, en meer. Het hoofddoel in deze lessen is plezier hebben in bewegen en aanreiken van zoveel mogelijk verschillende bewegingen.

Gymnastiek - maandag van 17.30 -18.30 uur 
Dit uur is voor de iets gevorderde gymnasten en de kinderen die op iets latere leeftijd starten. Juf Marianne beslist in overleg met de ouders in welke groep de kinderen kunnen starten.

   
Turnen incl. selectiegroep - maandag van 18.30-19.30 uur 
In deze groep noemen we het echt turnen. Het niveau gaat omhoog. De handstand wordt handstand doorrollen of handstand overslag. Die doen we dan niet alleen op de lange mat maar ook over de kast of van de balk af.  We werken net als in de andere groepen in niveaugroepjes.  Hierbij werken we met het NTS = Nationaal Turn Systeem van de KNGU. Het principe van drie of vier onderdelen per keer oefenen blijft gehandhaafd. In dit lesuur wordt geturnd vanaf niveau 12.

De lessen zijn zowel voor meisjes als jongens.
Heb je zin om mee te doen doe dan vrijblijvend een keertje mee.           

Voor de meisjes én jongens die op recreatief niveau turnen, geldt dat er vanaf 6 jaar ook aan wedstrijden deelgenomen kan worden. Samen met verenigingen uit de buurt, te weten:Kwiek uit Nieuwveen, Zevensprong uit Zevenhoven en ODI uit Leimuiden organiseren we bij toerbeurt wedstrijden. Dit kunnen springwedstrijden zijn of wedstrijden met toestellen. De eerste doe je met een groep en de tweede individueel. In de agenda van deze site staan de data van de wedstrijden vermeld.

Selectiegroep woensdag van 16.00 - 18.00 uur
Vanaf januari 2008 is er een nieuwe groep. De meisjes die het juiste niveau halen, kunnen uitgekozen worden om aan de selectie groep deel te nemen. Zij hebben dan buiten hun training bij hun leeftijdsgenoten op maandag een extra training op woensdag van 16.00- 18.00uur. Hier wordt specifiek voor selectiewedstrijden getraind. Hiervan zijn er drie per seizoen. Meestal in november, januari en april. Dan turn je tegen de selectiegroepen van de andere verenigingen uit de omtrek op de onderdelen: balk, ongelijke brug, lange mat en sprong.

De lessen op maandagmiddag worden gegeven door Marianne Kleijer en op woensdagmiddig door Britt Lebeque en zijn allemaal in de sporthal bij KDO (ingang scholen) 


Kleding
Voor de meisjes is er vanaf september 2015 een nieuw turnpakje te koop.
Nadere informatie mail naar; d.c.w.winter@online.nl

Voor de jongens het zwart met rood afgezette standaard trainingshirt van KDO.
De jongens dragen hierbij een zwarte korte broek verkrijgbaar bij DUO-sport Uithoorn.
.

Gymnastiek / Fit + zie senioren

Evenementen
 • Kaderavond 2018

  17 March 2018
  Afgelopen weekend hebben de tijdelijke PostNL-ers van de activiteitencommissie de uitnodigingen in de bus gestopt bij de kaderleden, vrijwilligers en sponsoren. Wanneer je wél vrijwilliger of sponsor...
 • Bingo-avond bij KDO

  16 March 2018
  De Bingo-avonden in 2018 op de volgende datum :16 maart 2018De bingo begint op de bovenstaande vrijdagen om 20:00 uur in de kantine van KDO, tot dan!
 • Bingo-avond bij KDO

  20 April 2018
  De Bingo-avonden in 2018 op de volgende datum :20 april 2018De bingo begint op de bovenstaande vrijdagen om 20:00 uur in de kantine van KDO, tot dan!
 • HR2day Volleybaltoernooi

  7 April 2018
  Op zaterdag 7 april 2018 wordt weer het HR2day Volleybaltoernooi georganiseerd.Klik HIER voor de uitnodiging en informatie om in te schrijven
 • Griekse kippenavond

  21 April 2018
  Na het succes van voorgaande jaren gaan de meiden en dames van de voetbalop zaterdag 21 april een “Griekse Kippenavond” organiseren, om extra geld in tezamelen voor hun 2-jaarlijkse voetbalkamp....
Weer
 • 1,4°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Vorstnacht, later nog kouder!
Buienradar.nl