Hoe het ooit begon

Het complex van de s.v. K.D.O. was vroeger ooit te vinden langs de Noorddammerlaan.
Nou ja, complex?

Van een stuk schapenwei en een keet als kantine groeide de vereniging sinds de oprichting in september 1945 naar een eigen complex aan de Vuurlijn waar de gemeente Uithoorn in 1957 twee velden aanlegde. K.D.O. bouwde daar in eigen beheer vier kleedkamers, een kleine kantine en een tribune in een kort tijdsbestek. De vereniging groeide voorspoedig zodat er nog wel eens wat bijgebouwd en verbouwd moest worden.

Nu staat er een modern complex dat onderdak biedt aan de sv KDO en vele vaste gasten, zoals de klavjerjasvereniging "Gezelligheid is troef", het gymnastiekonderwijs van de lagere scholen, Badmintonvereniging De Kwakel en E.H.B.O.-vereniging St.Vincentius. Maar ook diverse lokale en regionale instellingen en sportverenigingen maken geregeld gebruik van de faciliteiten bij K.D.O.


Het eerste voetbal team in De Kwakel (1926), nog voor de officiële oprichting van de sv KDO

Meer weten over de geschiedenis ga dan naar; www.de-kwakel.com

Evenementen
 • Bingo-avonden in 2017 bij KDO

  20 October 2017
  De resterende bingo-avonden in 2017 zijn op de volgende data gepland:20 oktober 201717 november 201715 december 2017De bingo begint op de bovenstaande vrijdagen om 20:00 uur in de kantine...
 • Kwakelse Veiling bij KDO

  28 October 2017
  Op zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november a.s. zullen de veilingavonden in de kantine van KDO georganiseerd worden.Klik hier voor de laatste info op de website van het veilingcomité.
 • 5e editie van de voetbalquiz bij KDO

  24 November 2017
  Naderende info omtrent de inschrijving volgt spoedig. Ook deze editie zal worden gepresenteerd door Theo en Hein Leliveld.Noteer 24 november 2017 alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent in de kantine...
Weer
 • 14,3°
  Zwaar bewolkt
  Nog even rustig najaarsweer
Buienradar.nl