De ideale combi van fitness & bootcamp!

De ideale combi van fitness & bootcamp!

Wie zijn wij?
Survival
 vereniging ‘Over De Balk’ geeft gericht training aan atleten die zich willen ontwikkelen binnen de survivalsport. De trainingslocatie is gelegen rondom het voetbalveld van KDO. Dit is te bereiken via de Evenementenlaan in De Kwakel. 

Trainingstijden
•Dinsdag (19:30-21:00) Klimtechniek

Dit is de training waar de klimtechnieken worden aangeleerd. Een beenklem is onmisbaar om een verticaal touw in te kunnen klimmen. De apenhang is de techniek om horizontaal touw te overwinnen. Zo zijn er nog vele andere technieken die in deze training aan bod komen. 

o Klimsnelheid: Altijd leuk om op techniek hard door de touwen te gaan
o Klimveiligheid: Ondanks 4 meter hoogte toch veilig over een touw of balk swingen
o Hoe stel ik verzuring uit? En welke escapes heb ik nog als ik wel verzuurd raak?
o Allround sterk worden: Door middel van een intensieve buikspiersessie aan het touw versterk je ook je handen, armen, rug en schouders. 

•Woensdag(19:00-20:00)

Training basis klimtechniek Voor alle leden maar speciaal voor startende leden en proeflessen ter introductie.Hier worden de basis klimtechnieken behandeld ter voorbereiding op de dinsdag en woensdagtraining.

•Woensdag (19:00-20:00) Jeugdtraining 

De jeugdtraining is toegankelijk voor kinderen vanaf 10 jaar mét zwemdiploma A.De kinderen leren alle klimtechnieken aan en kunnen ook meedoen met de wedstrijden.Het Jeugd Survival Circuit kent 3 subcategorieën:

 • JSC-C (10 t/m 12 jaar);
 • JSC-B (13 en 14 jaar);
 • JSC-A (15 t/m 17 jaar).

•Woensdag (19:30-21:00) Looptraining

De looptraining bestaat uit loopscholing en intervaltraining. De loopscholing verbetert de effectiviteit van het lopen en werkt preventief tegen blessures. De afwisseling van interval met hindernissen en krachtoefeningen verhoogt jouw wedstrijdsnelheid. 

•Zondagochtend (09:30-12:00) Duurtraining voor wedstrijdatleten 

Het doel van deze training is om een echte wedstrijd te simuleren. Vanuit KDO wordt een rondje van circa 10 km door De Kwakel gelopen. Er worden onderweg veel en pittige hindernissen genomen met bijvoorbeeld waterdoorwadingen en boomstam hakken. Vanwege het gevorderde niveau dat vereist is, kan aan deze training alleen worden deelgenomen met instemming van de trainers. 

Lid worden 
Om lid te worden bij survival vereniging ‘Over  De Balk’  dien jij de volgende stappen te doorlopen:

• Meldt je aan bij de Survival Bond Nederland (SBN). De kosten voor het  lidmaatschap van de SBN bedragen € 17,50 per jaar;

• Als je lid wordt van de bond, krijg je een SBN lidnummer. Hiermee kun je worden ingeschreven bij KDO.  Je trainer kan je hier meer informatie over geven;

• De contributie voor survival vereniging ‘Over De Balk’ een jaar bedraagt € 125,00 voor volwassenen en € 75,00 voor de jeugd (10 t/m 16 jaar);

• Een wedstrijdlicentie is nodig om deel te nemen aan officiële wedstrijden als wedstrijdloper. Een wedstrijdlicentie dien je zelfstandig aan te vragen bij de SBN. De kosten hiervoor bedragen € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor de jeugd. Wedstrijdlicentie is niet verplicht om als recreant deel te nemen aan wedstrijden.

Survivalvereniging Over de balk heeft ook een facebookpagina; https://www.facebook.com/survivaloverdebalk

Nieuwsgierig geworden?
Zin gekregen om een keer mee te trainen of ben je simpelweg nieuwsgierig naar wat de sport voor jou kan betekenen? Wij bieden de gelegenheid om tot drie maal toe vrijblijvend mee te trainen. Deze introductietrainingen vinden op woensdag plaats en hebben als doel om jou de basisbeginselen van de survivalsport mee te geven! Aanmelden kan via survival@kdo.nl

Hopelijk tot ziens bij één van onze trainingen! 

Namens het bestuur van Over de Balk
e-mail: survival@kdo.nl 
Nieuws
 • Geen item(s) gevonden
Evenementen
 • Bingo-avonden in 2017 bij KDO

  20 October 2017
  De resterende bingo-avonden in 2017 zijn op de volgende data gepland:20 oktober 201717 november 201715 december 2017De bingo begint op de bovenstaande vrijdagen om 20:00 uur in de kantine...
 • Kwakelse Veiling bij KDO

  28 October 2017
  Op zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november a.s. zullen de veilingavonden in de kantine van KDO georganiseerd worden.Klik hier voor de laatste info op de website van het veilingcomité.
 • 5e editie van de voetbalquiz bij KDO

  24 November 2017
  Naderende info omtrent de inschrijving volgt spoedig. Ook deze editie zal worden gepresenteerd door Theo en Hein Leliveld.Noteer 24 november 2017 alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent in de kantine...
Weer
 • 14,3°
  Zwaar bewolkt
  Nog even rustig najaarsweer
Buienradar.nl