Op dit gedeelte treft u informatie aan over onze afdeling veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • Uitstekende teamprestatie van KDO leidt ook tot drie punten in Den Haag

  4 February 2018

  Na de overtuigende 4-1 overwinning van vorige week tegen Alphen, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen het individueel sterke TAC’90. In de eerste wedstrijd van het seizoen / bij het debuut van KDO in de tweede klasse, won dit Hindoestaanse elftal met 0-4 in De Kwakel. Anders dan de uitslag deed vernomen, kreeg het elftal van trainer Raymond de Jong in deze wedstrijd ook enkele goede kansen. Kortom, wellicht viel er voor de Kwakelaars in Den Haag wel iets te halen voor KDO.
  Tegen TAC’90 startte KDO met hetzelfde basiselftal als vorige week.

  Direct vanaf de aftrap liet de thuisploeg zien nog steeds te beschikken over een goed voetballend elftal. KDO kwam erin de beginfase nauwelijks aan te pas en moest duidelijk weer even wennen aan de creatieve en balvaste spelers van TAC’90. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg KDO meer grip op de wedstrijd en ging het steeds meer druk naar voren zetten. Dit leidde tot enkele corners en vrije trappen, waarmee overigens nauwelijks gevaar werd gesticht. In een boeiende en gelijk opgaande wedstrijd namen de Kwakelaars in de 40e minuut wel brutaal de leiding in Den Haag. Na een indraaiende vrije trap van Jim Klijn, kon Bart Hoving van dichtbij de 0-1 binnentikken, wat ook de ruststand betekende.

  Gesteund door deze voorsprong en ‘het windje in de rug’ ging KDO erin de tweede helft alles aan doen om deze voorsprong te verdedigen. Tot groot genoegen van de vele Kwakelse supporters maakte de sterk spelende Sven Vlasman in de 48e minuut de tweede treffer voor KDO. Opnieuw stond Jim Klijn, die beschikt over een prima traptechniek, aan de basis van dit doelpunt. Vanuit zijn gevaarlijke corner, kwam de bal tegen de borstkas van Sven Vlasman aan en was de 0-2 een feit. Lang bleef deze stand niet op het scorebord staan, want in de 51e minuut maakte TAC’90 zeer gelukkig de aansluitingstreffer. Een schot van de thuisploeg kwam pardoes tegen de voet aan van Sven Vlasman en liet hiermee zijn eigen doelman Jesper Oudshoorn kansloos, 1-2.

  KDO raakte niet van slag door deze tegentreffer en bleef als collectief volop strijden om de voorsprong intact te houden. De Kwakelaars kregen ook kansen op 1-3, maar o.a. kopballen van Mitchel Smits (van de lijn gehaald) en Thijs Plasmeijer (net naast) leidde niet tot het bevrijdende doelpunt. Aan de andere kant mocht KDO niet klagen dat het geen 2-2 werd. Zo voorkwam Timo Kas de gelijkmaker door een bal van de lijn te halen en faalde een middenvelder van TAC’90 in zeer kansrijke positie, nadat hij doelman Oudshoorn tot twee keer toe had uitgespeeld. Uiteindelijk maakte jongeling Thijs Plasmeijer in de 83e minuut aan alle onzekerheid een einde door vanuit een vrije trap van (wederom) Jim Klijn de 1-3 binnen te schieten.

  Door deze prachtige en knappe overwinning passeert KDO TAC’90 op de ranglijst en stijgt het zelfs naar de zesde plaats in de 2e klasse C. Waar gaat dit eindigen? Het veldspel van KDO en de progressie van het elftal wordt steeds meer zichtbaar op het veld. Volgende week spelen de Kwakelaars om 14:00 uur thuis tegen Pancratius, die in 2018 al twee keer werd getrakteerd op een ruime nederlaag. Kan KDO de crisis in Badhoevedorp compleet gaan maken? De 1-0 nederlaag van eerder dit seizoen zal KDO ongetwijfeld willen wegspoelen…tot zondag!

  Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Jim Klijn, Timo Kas, Mitchel Smits, Sven Vlasman, Thijs Plasmeijer, Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange.

  Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

  Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.

Evenementen
 • Kaderavond 2018

  17 March 2018
  Afgelopen weekend hebben de tijdelijke PostNL-ers van de activiteitencommissie de uitnodigingen in de bus gestopt bij de kaderleden, vrijwilligers en sponsoren. Wanneer je wél vrijwilliger of sponsor...
 • Bingo-avond bij KDO

  16 March 2018
  De Bingo-avonden in 2018 op de volgende datum :16 maart 2018De bingo begint op de bovenstaande vrijdagen om 20:00 uur in de kantine van KDO, tot dan!
 • Bingo-avond bij KDO

  20 April 2018
  De Bingo-avonden in 2018 op de volgende datum :20 april 2018De bingo begint op de bovenstaande vrijdagen om 20:00 uur in de kantine van KDO, tot dan!
 • HR2day Volleybaltoernooi

  7 April 2018
  Op zaterdag 7 april 2018 wordt weer het HR2day Volleybaltoernooi georganiseerd.Klik HIER voor de uitnodiging en informatie om in te schrijven
 • Griekse kippenavond

  21 April 2018
  Na het succes van voorgaande jaren gaan de meiden en dames van de voetbalop zaterdag 21 april een “Griekse Kippenavond” organiseren, om extra geld in tezamelen voor hun 2-jaarlijkse voetbalkamp....
Weer
 • 2,8°
  Zwaar bewolkt
  Komende dagen steeds kouder!
Buienradar.nl