Algemeen (*)

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
 • Waar haal je de motivatie vandaan om te gaan sporten bij KDO D.A.G.

  3 February 2019

  Gebrek aan motivatie is niet ongewoon. Iedereen heeft weleens een dag waarop met tegenzin de sporttas wordt ingepakt en je het liefst rustig op de bank ligt. Als dit incidenteel voorkomt dan hoef je er geen zorgen om te maken, maar mocht het structurele vormen aannemen dan is het belangrijk om te onderzoeken wat jouw motivatie aantast. Vaak vallen mensen terug in hun oude gewoontes en is er na verloop van tijd niets meer van hun voornemens over. Hoe kan dat toch?

   

  Sporten volhouden door gedragsverandering.

  Iedereen kan zich een gezonde en actieve leefstijl aanmeten. Het probleem is vaak dat mensen het moeilijk vinden om een sport voor langere tijd vol te houden. Ze hebben er geen gewoonte van weten te maken. Ruim de helft van de sporters weet het niet vol te houden. Zolang een sport geen vast onderdeel van je leven is geworden zal het meer energie kosten om in beweging te komen en de

  motivatie bij elkaar te sprokkelen.

   

  Om je sportactiviteit vol te houden dient de invulling van je doelstelling ook realistisch te zijn. Iedere dag sporten of wekelijks 5 kilogram afvallen is een zeer ambitieus voornemen, maar de kans dat je dit volhoudt is vrij klein. Als je deze hooggespannen verwachtingen niet kan waarmaken kan dit tot een teleurstelling leiden, wat uiteraard niet goed is voor je motivatie en je eerder zult afhaken.

  De mate van motivatie is enigszins van het taalgebruik af te leiden. Iemand zegt: ik moet vanavond sporten. Komt minder gemotiveerd over dan een persoon die zegt: ik wil sporten of ik ga sporten. Het woord ‘moeten’ klinkt alsof er met enige weerstand een sportactiviteit wordt beoefend.

   

  5 tips!!!

  1 Kies een sport die bij jou past.

  2 Spreek af met vrienden om samen te sporten.

  3 Geen smoesjes

  4 Sport op vaste dagen.

  5 Stel jezelf een doel.

  Probeer alle valkuilen op een rijtje te zetten. Hierbij kun je denken aan alle verleidingen die jou van het sporten af kunnen houden. Kijk in figuurlijke zin in de spiegel.

   

  Workshop van 4 lessen

  Het is bij KDO D.A.G. ook de mogelijk om vrijblijvend een workshop van 4 achtereenvolgende lessen te volgen. (jeugd € 10,00, volwassenen € 15,00 en Yoga €20,00) Als je daarna besluit lid te worden wordt dit bedrag in mindering gebracht op de jaarlijkse contributie. De seizoen contributie is overigens laag. Dit kan doordat we geen winstoogmerk hebben en alleen de professionele leiding wordt betaald.
  Kijk voor ons lesrooster en meer informatie op KDO.nl afdeling Dance, Aerobics, Gymnastiek onder lesrooster of mail voor nadere informatie en opgave naar aerobics@kdo.nl