Algemeen (*)

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
 • 3de turnselectie wedstrijd bij KDO

  19 May 2019

  Het regio selectie turnseizoen telt altijd 3 wedstrijden. De 3e wedstrijd, dus tevens de laatste werd gehouden bij KDO. Het gaat om 5 verenigingen die mee doen. ODI, Kwiek, Zevenspong, Excelsior en KDO D.A.G. De laatste wedstrijd stond Balk, Sprong en Vloer op het programma. Er waren 9 juryleden aanwezig die aan elke turnster haar eigen punten toekenden.

    De wedstrijd begon met de Instap en Jong-talentjes. De jong talenten deden voor het eerst mee. Die doen altijd de 3e wedstrijd mee en dan kijken of ze doorgaan naar het nieuwe seizoen. Instap D3 werd Angoelle en Jet van ODI 2e en 3e en Anouk Zwanenburg van KDO mocht de gouden plak in ontvangst nemen. Daarna kwamen de Jong talenten. Instap D3. Ook hier haalde KDO de eerste plek. Elena Zanozi had totaal 39,85punten  behaald. 2e  en 3e plek waren voor Lieke en Kara van Excelsior. 4e mocht Noa van ODI in ontvangt nemen en 5e werd Evi Hogervorst van Kwiek. Instap D2 jong talenten was een klein groepje, dus hier kon alleen de gouden medaille worden uitgereikt en die ging naar Puck van Excelsior. Instap D2 Pupil D2 werden Rox en Amy van Exelcior 1e en 2e en de bronzen plak ging naar Madelynn van Kwiek.

  Het 2e deel van de wedstrijd gingen we van start met Pupil 2 D1. Meike van Duuren behaalde 14 punten op de balk, dat is een erg mooi resultaat. Daardoor haalde zij ruim de 1e plek.  Pupil D2 gingen beide medailles naar Excelsior, Lois en Bregt haalden mooie punten, vooral de vloer hadden ze hoge ogen gegooid. Pupil 2 D3 werd ook 1 medaille uitgereikt en die mocht Dena Wessels mee naar huis nemen.

  3e deel van deze dag was voor de Jeugd en Junioren. Jeugd 1. Luna de Koning van KDO had op zowel de vloer als de sprong erg goed gescoord. Vloer haalde zij een 14,20 en sprong een 13,20. Een dik verdiende 1e plek dus voor KDO. Jeugd 2, ging de 1e plek naar ODI naar Dania Klomp met een zeer mooie sprongen die zij liet zien. Dan de Junioren, daar won Maud Straver van Kwiek met wederom zeer mooie sprongen. Pam v/d Poel van Excelsior won hier ruimschoots met een totaal aan 39,70 punten.

  Het was een lange dag voor alle vrijwilligers en Juryleden. Maar zeker een mooie afsluiting wedstrijd van een sportief en mooi seizoen. In November is weer de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen. Iedereen van Harte gefeliciteerd met het behalen van jullie prijzen, en wie niet heeft gewonnen, goed door blijven trainen, eens sta je ook op het podium met een mooie plak om je nek hangend. Het blijft altijd nog zo dat plezier vele malen belangrijker is al de prijzen. We hebben jullie allemaal zeker weer zien genieten tijdens deze mooie wedstrijd. Alle helpers en juryleden ontzettend bedankt weer voor jullie inzet.

Evenementen
Weer
 • 14,0°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Helder en kurkdroog
Buienradar.nl