Algemeen (*)

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
 • Yoga bij KDO D.A.G.op dinsdag en vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur

  7 September 2019

  Yoga op de dinsdag van 19:00 tot 20:00 uur. o.l.v. Moniek
  Ik geef Vinyasa Yoga basics. Het is de basis voor een goede Vinyasa practice.
  Perfect voor de meer beginnende yogi maar ook een sterk fundament voor de meer gevorderde yogi. Hier leren we de basics. Het fundament.
  Vinyasa Yoga. Meditatie door beweging.
  We synchroniseren adem en beweging. De serie kan echter elke keer net even wat anders zijn.
  Ook blijven we af en toe wat langer in een houding om verder te kunnen openen en verdiepen. Dus geen automatische piloot je serie afwerken. Geconcentreerd en volledige overgave.
  Waar we ook wel eens de flow onderbreken voor een uitdagende houding tegen de muur zoals een handstand. Natuurlijk allemaal op je eigen niveau.
  De practice heeft een reinigende werking op het lichaam en het versterkt het lichaam en maakt het soepel en licht.
  Kortom een volledige workout voor body en mind.
  Elke laatste dinsdag van de maand geef ik een Yin Yoga les.
  Deze les bestaat uit verdieping en verstilling waarbij je langer in de houdingen blijft om bewust te kunnen worden van het lichaam, emoties en de mind. Het langer blijven in de houdingen zorgt ervoor dat we spierspanning kunnen loslaten. Het geeft dus letterlijk en figuurlijk ruimte in lichaam en geest.
  Kom het ontdekken, tot op de mat.
  Namasté,Moniek

   Yoga op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur  o.l.v. Grace
  Wat is Yoga, die vraag is vaak niet altijd even makkelijk te beantwoorden, het is voor iedereen heel persoonlijk wat Yoga is. Maar voor de vrijdagavond KDO Yoga les, focus ik op beweging, flexibiliteit, mobiliteit en spierkracht training. Bij het doen van de bewegingen is ademhaling heel belangrijk. Door te focussen op je ademhaling ontspan je en breng je rust in jouw lichaam.
  Door Yoga krijg je meer energie en vergroot je jouw balans, Bewegen geeft het lichaam meer flexibiliteit (Motion is Lotion). In de vele jaren dat ik Yoga les geef hoor ik ook vaak dat Yoga een gunstig effect heeft op stress en slapeloosheid. Door het los laten van de spanningen in je lichaam, kan Yoga ook helpen om rug en nekklachten te voorkomen.
  Door Yoga regelmatig uit te oefenen ben je meer bewust van jouw lichaam en geeft het een gevoel van voldoening.
  Graag nodig ik jullie uit om op vrijdagavond om 19.00 uur uw eigen persoonlijk invulling te vinden, van wat Yoga voor u kan betekenen.
  Alle niveaus zijn welkom.
  Groet Grace

Evenementen
Weer
 • 10,7°
  Zwaar bewolkt
  Vannacht droger, morgen buien
Buienradar.nl