Algemeen (*)

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
 • Peuters en kleuters leven zich uit tijdens de lessen voor nijntje beweegdiploma.

  11 October 2019
  Peuters en kleuters leven zich uit tijdens de lessen voor nijntje beweegdiploma.

  KDO Dance Aerobics Gymnastiek is in september weer gestart met de beweeglessen voor kleuters en peuters.
  Het belangrijkste is: bewegen met plezier
  In de lessen van het nijntje beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen.

  Tijdens de lessen op maandagmiddag van 14.45 tot 15.45 uur leven de peuters zich uit in de grote sporthal van KDO. Tijdens de lessen wordt de lesstof van nijntje beweegdiploma 1 behandeld. Dit is een beweegdiploma speciaal door de KNGU samengesteld. De kinderen krijgen na het volgen van de cursus hun beweegdiploma. Op woensdagmiddag van 15.15 tot 16.00 uur zijn de kleuters aan de beurt en zij oefenen voor het nijntje beweegdiploma 2.

  Omdat de onderdelen van het beweegdiploma spelenderwijs tijdens de lessen worden behandeld is er de mogelijkheid tussentijds in te stromen. Om te kijken of je kind het helemaal leuk vindt kan je beginnen met een workshop van 4 achtereenvolgende lessen voor € 10,00. Daarna kan je kind lid worden voor € 60,00 tot en met einde seizoen (eind juni 2020)

  Voor nadere informatie en opgaven kijk op www.kdo.nl of mail naar gymnastiek@kdo.nl

Evenementen
Weer
 • 14,1°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Helder en kurkdroog
Buienradar.nl