Algemeen (*)

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
 • 1e selectie wedstrijd KDO D.A.G.

  22 November 2019
  Twee weken geleden is de 1e selectie wedstrijd van het nieuwe seizoen geweest bij ODI in Leimuiden
  4 verenigingen (Kwiek, Excelsior, ODI en KDO) laten dan hun beste turnoefeningen zien aan de juryleden en natuurlijk aan het publiek.
  Deze wedstrijd deden ze de sprong, balk en vloer.
  Voor de oudere meiden betekenden dit dat ze de oefenstof voor de balk en vloer zelf moesten bedenken op eigen gekozen muziek. Dat was extra spannend natuurlijk.
  Maar wat een prachtige oefeningen hebben alle deelneemsters laten zien.
  Als eerste groepen waren de instap, pupil 1 en pupil 2 aan de beurt. Van KDO deden daar Pien, Anouk, Giuditta, Lise, Jaylin, Elena en Maite aan mee. Voor Giuditta, Lise, Jaylin en Elena was dit de eerste officiële selectie wedstrijd. En wat vonden ze dat spannend. Maar wat deden ze het goed. Echt onze complimentjes hoor. Natuurlijk zijn we trots op alle meiden. Want het is niet niks om te preseteren precies op het goede moment. Zo turn je 3x in op de balk en gaat je koprol fantastisch en zo ben je aan de beurt voor de jury en rol je zo de balk af. Nou respect hoor voor allemaal. Helaas kan niet iedereen met een prijs naar huis gaan. Deze keer waren de medailles voor Giuditta (Instap) en Pien (Pupil 1)beide een mooie 3e plek. Maar Lise en Jaylin voor een 1e wedstrijd waren 6e en 7e, dat beloofd nog wat voor de rest van het seizoen. En Anouk en Elena ook 6e en 7e. En Maite was 10e. Voor alle meiden was het een geslaagde wedstrijd.
  Daarna was het de beurt aan de oudere meiden. De jeugd 1, jeugd 2 junior en Senior. Hier deden van KDO mee, Myrthe, Meike, Danique en Luna. De meiden mochten hun muziek zelf uitkiezen en ook zelf alle elementen bedenken, en dan ook nog mooi uitvoeren natuurlijk. We zagen op de balk, mooie radslagen of overslagen en koprollen op dat dunne balkje. Op de vloer waren prachtige salto's, dubbele overslagen of zelfs radslagen zonder handen te zien. Ze genoten stuk voor stuk ondanks de vreselijke zenuwen die door de lijfjes gierden. Voor de jury was het niet gemakkelijk. Maar uiteindelijk gingen ook in de deze groepen prijzen mee naar KDO. Myrthe werd 3e en Meike werd 4e bij de Jeugd 2, en bij de Junior won Danique de 3e plak en Luna werd 6e. Ook deze dames weer super goed gedaan hoor. Op 1 februari 2020 is de 2e selectie wedstrijd, deze wordt gehouden bij Kwiek in Nieuwveen. Dus de meiden hebben weer de tijd om te gaan trainen, want dan zijn de vloer, sprong en brug aan de beurt.
  Trots op allemaal!
Evenementen
Weer
 • 1,3°
  Afwisselend bewolkt met lokaal mist(banken)
  Het rustige weer verdwijnt geleidelijk
Buienradar.nl