Algemeen (*)

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
 • Dit jaar voor de tweede keer gymkamp.

  9 October 2017
  Dit jaar voor de tweede keer gymkamp.
  Vrijdag 29 september 2017 verzamelden 30 kinderen van KDO-DAG zich op de parkeerplaats aan de Vuurlijn om daarna te vertrekken naar het tweede turnkamp van KDO. Sommigen wisten nog van vorig jaar hoe leuk het was en voor sommigen (vooral de jongsten) was het allemaal nieuw. Jongens en meiden van 6 jaar t/m 15 jaar voor een weekend lang zonder ouders gingen met busjes en auto's naar de locatie bij het Amsterdamse Bos. Op drie slaapzalen, verdeeld naar leeftijd i.v.m. bedtijden,  konden de kinderen een plekje kiezen. Daarna verzamelden we in de grote zaal waar we elke ochtend, middag en avond aan grote tafels konden eten en waar ook gekleurd en gespeeld mocht worden als er geen tafels gedekt waren. Het thema dit jaar was "Circusdieren" en er waren vijf groepen met circusdierennamen. De groep Zeehonden en Leeuwen hadden al gelijk de eerste avond corveedienst, want ook dat moet gebeuren. Het bestuur van DAG maakte die avond wafels als toetje na de soepmaaltijd en dat was best wel een werkje. Nadat alles weer was opgeruimd kwamen bij de avonddisco de mooiste onesies en sloffen van leeuwen tot beren tevoorschijn. De jongsten gingen daarna naar bed en iedereen bleef slapen ook al was dat best even spannend. Toen de jongsten op bed lagen, zijn de oudsten in een geblindeerde bus door Danielle gedropt en moesten ze met de leiding Dolf of Britt hun weg terug naar de locatie vinden; zonder zaklamp en zonder mobiel natuurlijk!
  De nacht was voor de leiding een beetje kort, maar voor de kinderen natuurlijk niet kort genoeg. Na een flink wekkerlied mochten ze dan eindelijk naar beneden om de dag te beginnen met yoga. Daarna onder de douche en aan het ontbijt. Rond 10.00 vertrokken we naar het veld vlakbij om daar allerlei circusacts te proberen en te oefenen. De eenwieler was natuurlijk hartstikke moeilijk, maar even op je handen staan was weer een makkie. Een mooie rol door een 'brandende' hoepel of jongleren met ballen lukte de een beter dan de ander. Tussendoor was er nog een fruitpauze en daarna mochten de kinderen nog even spelen op de toestellen op het speeleiland.
  Tussen de middag zijn we met z'n allen naar de zaal van ODIN Amstelveen gewandeld om daar te lunchen en de t-shirts en maskers te versieren. Toen die allemaal prachtig waren geworden met hulp van wat extra leiding, mochten de kinderen in de turnzaal van ODIN van alles uitproberen. Maar om vijf uur moesten we weer snel terug om te eten en ons klaar te maken voor de avond.
  Het liep een beetje uit, maar uiteindelijk kwamen we met hulp van een paar ouders die reden aan bij de grote turnzaal van Turnz in Amsterdam. En wat is het daar gaaf zeg! Lekker zwaaien en in een bak volg schuimblokken vallen of vanaf de grote trampoline 'als een kip' in de schuimbak springen of op een van de zes balken een koprol proberen of op de verende vloer een overslag maken of. of. te veel om op te noemen.
  Bij terugkomst bij de locatie werd een vuurtje gestookt om marshmellows in te smelten en kwam er zelfs een gitaar tevoorschijn waar keihard werd meegezongen op onder andere Frozen. Langzamerhand vertrokken de eerste kinderen al naar boven om lekker te slapen en deze nacht was een stuk rustiger. Want wat waren ze moe van twee keer twee uur turnen! De volgende ochtend moest natuurlijk nog even geoefend worden op de slotdans voor die middag voordat het ontbijt op tafel stond. Het weer was zondag veel beter waardoor er ook lekker buiten gespeeld kon worden en er eerst acrogym op de tumblingbaan werd gedaan. Daarna mochten de kinderen nog even lekker springen. Na de lunch moesten de kamers opgeruimd worden. Knuffels en sokken lagen overal behalve op de eigen kamer, maar gelukkig werd het meeste al snel terug gevonden. (De rest heeft de leiding nog meegenomen naar KDO) Nadat alles was opgeruimd, begon de bingo. En daar konden prachtige prijzen mee gewonnen worden dankzij een paar sponsoren zoals turnpakjes en spellen.
  Om 15.00 kwamen de ouders om hun kind weer op te halen. We hebben eerst nog even geshowd wat we allemaal op de tumblingbaan kunnen en er werden medailles uitgereikt. Tot slot lieten we met de maskers op en de versierde t-shirts aan nog even het kamplied met dans horen en mochten de kinderen mee met de ouders. Wat was het weer geweldig dankzij de kinderen, de leiding, maar ook de sponsoren. Dit gaan we volgend jaar weer doen hoor!
   
Evenementen
Weer
 • 17,7°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Nog een warme dag en dan...
Buienradar.nl