Algemeen (*)

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
 • Sportinstuif en introductie nijntje beweegdiploma groot succes.

  29 December 2018
  Sportinstuif en introductie nijntje beweegdiploma groot succes.

  Vrijdag 28 december om 10.00 uur gingen de beide sporthallen bij KDO open voor de sportinstuif voor de jeugd. In de grote sporthal stonden allerlei gymtoestellen waarop de in jongens en meisjes naar hartenlust konden bewegen. De sportzaal was ingericht voor balspelen.

  Een gedeelte van de sporthal was speciaal ingericht voor  kinderen van 2 t/m 6 jaar. KDO D.A.G. gaat begin januari op maandag en woensdagmiddag starten met het nijntje beweegdiploma. Nijntje zelf kwam ook zo nu en dan even in de zaal om de kinderen te vermaken.

  Wat is het nijntje beweegdiploma?
  Het nijntje Beweegdiploma biedt jonge kinderen wekelijks speelplezier, terwijl ze op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leren. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling.

  Bewegen met plezier
  In de lessen van het nijntje beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leren kinderen op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het Nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk jonge kinderen.

  Meedoen
  Het nijntje beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen ontvangen de kinderen het Nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar ze mee hebben geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat je kind een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis!

  De lessen bij KDO D.A.G.
  Leer je kind op een leuke manier de basis van bewegen! Het nijntje beweegdiploma bestaat uit twee lessenseries in de sporthal van KDO, Vuurlijn 51, 1424 NN De Kwakel.
  Beweegdiploma 1 voor kinderen van 2 tot 4 jaar.                                                                                                       Start woensdag 9 januari 2019 van 15.15 uur tot 16.00 uur. Kosten € 35,00 voor 15 lessen.
  Beweegdiploma 2 voor kinderen van 4 tot 6 jaar.
  Start op maandag 7 januari 2019 van 15.30 tot 16.30 uur en
  woensdag 9 januari 2019 van 14.15 tot 15.15 uur. Kosten € 40,00 voor 20 lessen.
  Dagen en tijden zijn onder voorbehoud en vol=vol, schrijf je kind hier direct in.

  Meer informatie over onze lessen en het aanmelden staat op KDO.nl /Dance, Aerobics, Gymnastiek
  Meer weten?
  Neem gerust contact op via gymnastiek@kdo.nl en ook op www.beweegdiploma.nl staat meer informatie.

Evenementen
Weer
 • 5,5°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Tweedeling in het land
Buienradar.nl