DAG Nieuws

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
 • Introductieweek 60+ tijdens Nationale sportweek

  2 september 2021

  Introductieweek sport en spel voor ouderen 

  In de week van 20 - 24 september organiseren zes gezamenlijke sportverenigingen in Uithoorn en De Kwakel een introductieweek met sport en beweegactiviteiten voor inwoners op oudere leeftijd. Onder de noemer 'Heel 60+ Beweegt' van het Gemeentelijke Sportakkoord is een dagelijks wisselend programma opgesteld om middels sporten en bewegen ouderen te helpen hun conditie te behouden en zich lichamelijk en mentaal fitter te voelen.   

  Dat bewegen gezond is weet iedereen wel. Maar dat het ook erg gezellig en leuk kan zijn, willen de verenigingen graag zelf overbrengen naar de mensen die wel willen bewegen maar de stap te groot vinden om zich aan te sluiten bij een club. Tijdens de jaarlijkse NOC*NSF Nationale Sportweek waarin het belang van sporten en bewegen landelijk wordt onderstreept, bieden lokale sportverenigingen aan inwoners van Uithoorn en omgeving de gelegenheid om een gratis kennismakingsles te volgen. Zonder enige verplichting. Een goede samenwerking tussen zes sportverengingen binnen het Sportakkoord van Uithoorn ging hieraan vooraf wat resulteerde in een divers programma aanbod bestaande uit roeien, wandelen, fietsen/mountainbiken, golfen, jeu de boule, volleybal, aerobics, yoga, pilates en senior-fit. Bij elke kennismakingsles krijgt de deelnemer individueel of in kleine groepjes de juiste begeleiding. Een laagdrempelige manier om kennis te maken met een activiteit of sport van uw keuze. 

  Sportieve ontmoeting en niet leeftijdgebonden

  De clinics worden verzorgd door de verenigingen zelf, elk met een eigen schema. Het is de manier om te ontdekken welke sport bij iemand past. Geen interesse in sport? Dan behoort een spel ook tot de mogelijkheden. Zeker haalbaar voor mensen met een chronische aandoening of die nooit of langdurig niet gesport hebben. Maar bovenal staat sportplezier voorop en een gezamenlijke kop koffie na afloop is gelukkig ook weer mogelijk. 

  Noteer alvast de week van 20 tot en met 24 september in uw agenda. Mensen die belangstelling hebben, kunnen nu al het programma overzicht opvragen via trudieplomp@gmail.com.

  Voor de lessen bij KDO:  Aerobics op maandag 20 september 9:30 tot 10:30 uur
                                         Senior-fit  op woensdag 22 september van 9:00 tot 10:00 uur
                                         Yoga+ woensdag 22 september van 10:15 tot 11:15 uur *
                                          Fit + donderdag 23 september van 16:15 -17:15 uur *
                                          Pilates donderdag 23 september van 19:00 tot 20:00 uur
                                        * is gewijzigde tijd.

  Opgeven bij: Aerobics@kdo.nl
Evenementen
Weer
 • 3,5°
  Zwaar bewolkt
  Vanuit het noorden zonovergoten!
Buienradar.nl