DAG Nieuws

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
 • Week programma "Heel 60+ beweegt" bekend

  10 september 2021
  Week programma "Heel 60+ beweegt" bekend

  Inschrijving geopend
  Binnen het Sportakkoord van Uithoorn is door een zestal sportverenigingen een gratis, dagelijks wisselend programma samengesteld. Van 20 tot 24 september aanstaande kunnen ouderen die meer of weer willen bewegen kennismakingslessen van maximaal twee uur sport en spel volgen . Een laagdrempelige manier om kennis te maken met een andere activiteit en een nieuwe vriendschap aan te gaan. Er kan gekozen worden voor een of meerdere activiteiten, van wandelen tot fietsen en van Jeu-de-boules tot Yoga. 

  De keuze is divers

  Op maandag 20 september bijt sportvereniging K.D.O. in De Kwakel de spits af met een uurtje aerobics waaraan de fitte 60-Plusser onder leiding van een gediplomeerd instructrice nog makkelijk kan meedoen. Heeft u altijd al eens willen roeien op de Amstel? Kom dan op dinsdag 21 september naar Uithoornse Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter en maak kennis met het allereerste beginsel van de roeisport. Een sport die geschikt is voor jong èn oud, want lichamelijk niet belastend. Op dinsdag en donderdag in diezelfde week biedt Boule Union Thamen een twee uur durend spel Jeu-de-Boules aan langs de Vuurlijn in De Kwakel. Op woensdag en donderdag pakt K.D.O De Kwakel verder uit met Senior Fit, Yoga, Fit+ en Pilates oefeningen gericht op het verbeteren van de lichaamshouding, bewegingstechniek en ademhaling. Of wil men ervaren wat wandelen met iemand doet? Pak dan woensdag om 10:00 uur bij Atletiek Klub Uithoorn (AKU) de kans hoe wandelen je bloeddruk verlaagt en het cholesterol vermindert. Bovendien verbetert twee uurtjes wandelen je humeur. Bij de Uithoornse Volleybalvereniging S.A.S.'70 kan in kleine groepjes volleybal worden gespeeld in de tijdelijke Luchthal De Scheg op Sportpark Randhoorn. Op donderdag is bij Wielerclub UWTC een recreatieve sportvorm te volgen in fietsvaardigheid, het verkrijgen en behouden van fitheid, evenwicht, valpreventie en op- en afstappen. 

  Om ouderen een dag lang samen te brengen bij drie verschillende sporten bij UWTC, AKU en Boule Union Thamen is een speciaal aangeklede activiteit inclusief lunch samengesteld. Op donderdag 23 september staat om 10:00 uur de koffie klaar in het clubgebouw van UWTC, waar een korte uitleg van de dag wordt gegeven. Daar begint de les met fietsen, MTB en spinnen. Vervolgens krijgt men in het naastgelegen geheel vernieuwde AKU clubhuis een presentatie over wandelen waarna men al wandelend de oversteek maakt naar De Kwakel voor een potje Jeu-de-Boules op locatie BUT Thamen. De dag wordt om 15:15 uur afgesloten met koffie en evaluatie. Ook deze dag wordt dankzij de gemeentelijke bijstand vanuit het Sportakkoord gratis aangeboden. 

  De nationale sportweek wordt afgesloten met de tweede editie van Uithoorns Mooiste Fietstocht op zondag 26 september. Door de Uithoornse Wieler Trainings Club zijn drie mooie routes uitgezet langs plassen en polder in de omgeving van Uithoorn. Je kan kiezen tussen een route van 20 km, 40 of 85 km. Ontdek het groen van de natuur, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Iedereen is welkom om mee te fietsen met zijn of haar eigen fiets. Dit kan zowel met een normale fiets als met een e-bike. 

  Inschrijven voor een of meerdere lessen is verplicht bij de verenigingen.

  Voor een gedetailleerd overzicht van het programma doe je een verzoek per mail naar trudieplomp@gmail.com.

   Voor de lessen bij KDO:  Aerobics op maandag 20 september 9:30 tot 10:30 uur
                                         Senior-fit  op woensdag 22 september van 9:00 tot 10:00 uur
                                         Yoga+ woensdag 22 september van 10:15 tot 11:15 uur *
                                          Fit + donderdag 23 september van 16:15 -17:15 uur *
                                          Pilates donderdag 23 september van 19:00 tot 20:00 uur
                                        * is gewijzigde tijd.

  Opgeven bij: Aerobics@kdo.nl

Evenementen
Weer
 • 4,2°
  Zwaar bewolkt
  Vanuit het noorden zonovergoten!
Buienradar.nl