Algemeen (*)

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • Handbal clinic

  10 March 2015

  Zeer geslaagde handbalclinic voor KDO handbaljeugd!

  Op 26 februari was het dan eindelijk zover! Na maanden van voorbereiding was de dag aangebroken voor de handbaljeugd van KDO (leeftijdscategorie B- t/m E-jeugd) om zich een hele dag met handballen bezig te houden. Er hadden zich maar liefst 45 meiden aangemeld. De dag begon om 09.00 uur met het verzamelen in de KDO kantine. Na een korte inleiding van wat de leden deze dag allemaal konden verwachten, was het tijd om zich om te kleden zodat om half tien het echte programma kon beginnen.

  Een training en handbalwedstrijd begin je niet zonder een goede warming-up. Peter Versteeg, van Peter Versteeg Fysiotherapie was bereid gevonden om aan de deelneemsters het nut van een goede warming-up uit te leggen. Vervolgens verzorgde hij een warming-up voor de hele groep zodat iedereen gelijk warm was gedraaid voor het vervolg van het programma: de conditietraining. De grote groep werd  in tweeën gesplitst: de oudere jeugd kreeg conditietraining van Hein Megens, hoofdtrainer van KDO handbal en de jongere jeugd kreeg een soort gelijk programma voorgeschoteld door een andere KDO-trainer, Henk van der Greft (sr.). Hierna was het tijd voor een korte pauze waarna het programma weer werd hervat met een stevige handbaltraining. De keepsters volgden in deze tijd een aangepast programma, natuurlijk met speciale keepers oefeningen, onder de deskundige leiding van keepstertrainer Amber Groenheijde. Inmiddels was de ochtend alweer voorbij en werd het tijd voor de jongsten om zich te storten op de heerlijke lunch die door René, beheerder van de kantine, geregeld was. Het zag er allemaal top uit en er is natuurlijk goed gegeten, want van sporten krijg je honger! Er was een jarige in het midden en dat moest natuurlijk ook nog even gevierd worden.

  Daarna konden de andere meiden komen eten, terwijl de E-jeugd een onderling partijtje ging spelen in de grote sporthal. Ook deze groep viel aan op de lunch als een troep hongerige leeuwinnen! Na de lunch werd een 'rustmoment' ingebouwd: tijd voor de spelregeltest! De groep werd in vijven gedeeld en de groepjes mochten in overleg met elkaar vragen met betrekking tot de spelregels beantwoorden. De vragen waren zorgvuldig opgesteld door de jeugdcommissie. Terwijl de antwoorden door hen werden nagekeken, ging de groep de grote zaal in voor weer een training. Deze keer werd die verzorgd door verschillende trainers van Fiqas/Aalsmeer. Zij hadden een vijftal stations uitgezet die door alle deelneemsters in hun eigen leeftijdscategorie en op hun eigen niveau enthousiast werden uitgevoerd. Er werden diverse tips en aanwijzingen gegeven door de vakkundige Fiqas-trainers waar de meiden echt wel wat aan hebben! Na afloop van het hele sportprogramma gingen de meiden moe maar voldaan naar de kantine, waar de dag werd afgesloten met de prijsuitreiking van de spelregeltest. Al met al werd het een super geslaagde dag, die wat de organisatie betreft zeker voor herhaling vatbaar is! De organisatie wil dan ook alle deelnemers van harte bedanken: als jullie je niet hadden aangemeld hadden we deze dag niet kunnen organiseren!

   

   

Evenementen
 • Geen item(s) gevonden
Weer
 • 11,5°
  Zwaar bewolkt
  Vandaag een tweedeling in het land
Buienradar.nl