Algemeen (*)

<< Handbal nieuws
Nieuws
 • Flanders toernooi Belgie C1 en C2

  4 April 2016

  PAASWEEKEND VOOR KDO C1 EN C2 IN HET TEKEN VAN FLANDERS TROPHY

  Het Paasweekend stond voor de handbalmeiden van KDO C1 en C2 in het teken van de strijd om de Flanders Trophy in St. Truiden, Belgie. Vrijdagmiddag verzamelde iedereen bij KDO op het parkeerterrein dat dus meteen volstond met sporttassen, koffers, slaapzakken en kussens. Met 17 speelsters, 1 levende mascotte en 9 volwassenen werd de reis aangevangen. Vanaf het starten van de busmotoren, zat de stemming er gelijk goed in. Barry had op de valreep nog een muziekinstallatie weten te regelen, en dat hebben we geweten! Er werd de hele weg gezongen en zelfs gedanst in de bus. Na een tocht van iets meer dan drie uur werd de bestemming bereikt. Na het buffet en het installeren van de slaapplekken was het tijd om naar de welkomstparty te gaan. Ook daar lieten de meiden horen dat ze er waren en werd het een hele gezellige avond. De nachtbrakers konden de slaap niet gelijk vatten, want eenmaal bij de slaapgelegenheid aangekomen moest de meegenomen lading chips en snoep natuurlijk wel gedeeld en gegeten worden.

  Op zaterdag de eerste drie wedstrijden. De C1 en C2 speelden in poules met allemaal B-junioren. Voor de C2 waren de meeste teams dan ook letterlijk een maatje te groot. Ondanks dat wisten de meiden zich goed te weren. Tegen het duitse SG Eslingen leek het een gelijkspel voor de C2, ware het niet dat het scorebord een duits doelpunt niet had verwerkt, waardoor er met één puntje verschil uiteindelijk net aan werd verloren.

  De C1 liet zich in eerste instantie imponeren door het uiterlijk van de tegenstanders: zo’n beetje allemaal een kop groter en de helft breder dan onze ranke dennetjes. Toen ze eenmaal overtuigd van hun eigen kwaliteiten echt begonnen te handballen, bleek dat er best wel wat te halen was voor ze…. Helaas eindigde de eerste wedstrijd in een nipte 8-9 nederlaag, wat ze uiteindelijk de eindstrijd om de plekken 1 t/m 4 zou kosten. De tweede en derde wedstrijd werden heel knap gewonnen. Tijd voor het avondeten en de aansluitende disco. Die werd wat eerder afgebroken omdat een aantal meiden gewoon lekker naar de slaapplekken wilden om daar nog wat te kaarten, te zingen, te chillen maar vooral om heel veel te lachen! De moppen volgden elkaar in rap tempo op en de tranen liepen bij de leiding letterlijk over de wangen! Topavond was het.

  Na wat uurtjes rust (gelukkig wel wat meer dan de eerste nacht…) en uiteraard het zoeken van de paaseieren op het terrein van de slaapgelegenheid, was het tijd voor de laatste poulewedstrijd voor beide teams. Van de korte nachtrust viel weinig te merken: er werd door beide teams weer zeer strijdlustig het veld betreden. De C2 kreeg helaas geen loon naar werken in de vorm van een punt, maar wel van de KDO-supporters die het team hard zag werken en ze met luid applaus beloonden. De laatste wedstrijden in de finales waren te zwaar, maar bij deze een groot compliment aan het team voor de getoonde inzet, de sportiviteit en de heerlijke teamsfeer! Gelegenheidscoaches Arjen en Cynthia durfden het zelfs aan om de mascotte (Cindy Lauwers) nog een minuutje in het veld te zetten, onder grote hilariteit van alle aanwezige teams op de tribune.

  De C1 kon heerlijk sparren op het toernooi. De vierde en laatste poulewedstrijd leverde weer een prachtige strijd op en werd ook nu weer gewonnen. Zij konden zich op gaan maken voor de strijd om de plekken 5 t/m 8. Ook deze twee wedstrijden werden met ruime cijfers gewonnen, zodat de 5e plek (van de 14 teams) een feit was. Zo blijktk maar weer dat dit team zich zelfs in een poule met allemaal B-junioren meer dan knap staande weet te houden door 5 van de 6 wedstrijden te winnen. Echt een superknappe prestatie!

  Beide teams dus zeer goed gespeeld, en niet in de minste plaats door de bijdrage in de vorm van heul veul vitaminen van Het Fruitpaleis, de sportdrank door de Extramarkt en de hartige hap voor in de bus verzord door Slagerij Eijk & Veldt.

  Jammer dat voordat er aan de terugreis begonnen kon worden, er eerst een stop bij de Eerste Hulp gedaan moest worden voor wat blessures. Door die onverwachte vertraging liepen we het avondeten in St. Truiden mis, maar dat werd dubbel en dwars goed gemaakt door een gezamenlijk nachtbezoek aan de Burger King in Den Bosch. Daar kon ook Jessy weer aansluiten bij de bus zodat we geheel compleet arriveerden bij KDO. En dat het voor de meiden niet uitmaakt hoe laat het was, viel wel op te maken uit het feit dat er de gehele terugreis weer werd gezongen en gedanst! Uiteindelijk nam de groep om 01.30 uur afscheid van elkaar en konden de slaperige ouders hun kind weer meenemen. Volgens de laatste berichten werden er thuis wel weer wat uurtjes slaap ingehaald….

  Over 6 weken is de strijd om het Open NK handbal in Boekel, tijd voldoende voor de geblesseerden om te herstellen dus. Meiden, wat was het een heerlijk weekend, bedankt namens de begeleiding voor jullie gezelligheid en sportiviteit! We hebben heerlijk van jullie genoten.

Evenementen
 • Geen item(s) gevonden
Weer
 • 12,0°
  Zwaar bewolkt
  Vandaag een tweedeling in het land
Buienradar.nl