Wat heeft KDO u te bieden

Onze sportvereniging bestaat uit verschillende afdelingen, te weten Veldvoetbal, Zaalvoetbal, Handbal, Volleybal en DAG (Dance - Aerobics - Gymnastiek). Al deze afdelingen hebben een eigen bestuur. Informatie over de bestuursopzet en dergelijke vindt u bij de verschillende afdelingen op deze Website. Daarnaast wordt er nog op informele wijze door dames en heren aan trimmen gedaan.

Vele verenigingen maken gebruik van onze prima, nieuwe, faciliteiten. Voorbeelden hiervan zijn onder meer twee badmintonverenigingen die hun wedstrijden in onze eigen sporthal spelen, de lokale EHBO vereniging, diverse honkbalclubs, een vogelvereniging, een klaverjasvereniging, et cetera. Overdag wordt het complex gebruikt door het schoolonderwijs dat gymnastieklessen geeft in onze sporthal.
KDO is opgericht in 1945 en is voor onze gemeenschap (De Kwakel) een grote vereniging (ongeveer 1300 actieve leden) met een sterke regionale aantrekkingskracht. Wij zijn een gezonde vereniging met oog voor de toekomst. Zo wordt er jaarlijks gericht in de vereniging geïnvesteerd om de faciliteiten in prima conditie te houden.

Verder vinden wij, in de gehele breedte, het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met onze jeugd. Hiervoor hebben wij binnen onze vereniging een jeugdbeleidsplan ontwikkeld. Op deze website vindt u meer informatie over ons jeugdbeleidsplan.
Wilt u verdere informatie, neem dan gerust contact op met één van onze contactpersonen of stuur een e-mail naar bestuur@kdo.nl .

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Paralympisch kampioen Jetze Plat bij KDO

  3 June 2019
  Paralympisch kampioen Jetze Plat bij KDO

  Maandagavond 27 mei hadden zich tientallen geïnteresseerden gemeld in de kantine van sv KDO voor het inspirerende verhaal van topatleet Jetze Plat. Geboeid hingen zij aan de lippen van deze lokale sportheld toen hij vertelde over zijn weg naar de top. Een weg die al op jonge leeftijd begon toen hij zijn eerste handbike kreeg. Daardoor kon de jonge Jetze zichzelf makkelijker voortbewegen en verplaatsen. Mobiliteit gaf op die manier vrijheid. Vrijheid die hielp om een succesvol sporter te worden. Na jarenlang trainen resulteerde dat uiteindelijk in een gouden (triatlon) en bronzen medaille (handbike) op de Paralympische Spelen van Rio in 2016. Maar minstens net zo trots is Jetze op zijn werelduurrecord handbike. Jetze verteld hoe een belangrijk onderdeel van zijn succes wordt gestimuleerd door zijn begeleidingsteam. Daar legde hij ook de verbinding met de sporters van KDO. Zonder al die vrijwilligers die in allerlei rollen en functies het sporten bij een vereniging mogelijk maken, is het lastig sporten. Het is fijn als alles om de sport heen wordt geregeld zodat je je als sporter kunt richten op je sport: of je dat nu doet voor het maximale resultaat of als gezelligheidssporter.

   De avond was georganiseerd door het hoofdbestuur van KDO om een toelichting te geven op en aandacht te vragen voor het belang van vrijwilligers in de vereniging. Ondanks de grote betrokkenheid van veel Kwakelaars bij het wel en wee van KDO, zijn ook hier meer vrijwilligers nodig om het sporten voor iedereen betaalbaar mogelijk te houden. Onder de noemer “Veel handen maken minder werk” zijn de verschillende afdelingen begonnen met het opknippen van traditioneel veeleisende vrijwilligersfuncties zoals wedstrijdsecretaris in kleinere behapbaardere blokken. Zo kunnen meer mensen een beetje bijdragen waardoor de benodigde tijd per vrijwilliger overzichtelijk blijft. Meer informatie over de achtergronden en mogelijkheden kun je opvragen via bestuur@kdo.nl

Evenementen
Weer
 • 7,0°
  Zwaar bewolkt
  Rustig weer vandaag met later wat lichte regen
Buienradar.nl