Wat heeft KDO u te bieden

Onze sportvereniging bestaat uit verschillende afdelingen, te weten Veldvoetbal, Zaalvoetbal, Handbal, Volleybal en DAG (Dance - Aerobics - Gymnastiek). Al deze afdelingen hebben een eigen bestuur. Informatie over de bestuursopzet en dergelijke vindt u bij de verschillende afdelingen op deze Website. Daarnaast wordt er nog op informele wijze door dames en heren aan trimmen gedaan.

Vele verenigingen maken gebruik van onze prima, nieuwe, faciliteiten. Voorbeelden hiervan zijn onder meer twee badmintonverenigingen die hun wedstrijden in onze eigen sporthal spelen, de lokale EHBO vereniging, diverse honkbalclubs, een vogelvereniging, een klaverjasvereniging, et cetera. Overdag wordt het complex gebruikt door het schoolonderwijs dat gymnastieklessen geeft in onze sporthal.
KDO is opgericht in 1945 en is voor onze gemeenschap (De Kwakel) een grote vereniging (ongeveer 1300 actieve leden) met een sterke regionale aantrekkingskracht. Wij zijn een gezonde vereniging met oog voor de toekomst. Zo wordt er jaarlijks gericht in de vereniging geïnvesteerd om de faciliteiten in prima conditie te houden.

Verder vinden wij, in de gehele breedte, het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met onze jeugd. Hiervoor hebben wij binnen onze vereniging een jeugdbeleidsplan ontwikkeld. Op deze website vindt u meer informatie over ons jeugdbeleidsplan.
Wilt u verdere informatie, neem dan gerust contact op met één van onze contactpersonen of stuur een e-mail naar bestuur@kdo.nl .

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Huldiging KDO-ers van 2019 en lid van Verdienste Carl Verhagen

  6 January 2020

  Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst op 5 januari jl. in de kantine van sv KDO werden ook de KDO-ers van 2019 bekend gemaakt. KDO-voorzitter Andy Verstelle stond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak eerst uitgebreid stil bij het bijzondere jaar 2020. Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat KDO is opgericht; een feit dat in de zomer groots gevierd zal worden. Ook stond hij uitgebreid stil bij het belang van vrijwilligers in een vereniging als KDO. Sportieve prestaties en gezellig samenzijn gaan in een vereniging als KDO hand in hand. Daaraan leveren veel leden en vrijwilligers een bijdrage. Maar we weten ook dat sommige van die leden en vrijwilligers net dat stapje meer doen. Daarom willen we een aantal van die leden graag in het zonnetje zetten. Ook dit jaar waren er door de verschillende afdelingen KDO-ers in vijf categorieën genomineerd: Jeugdsporter, Sporter, Team, Coach en Vrijwilliger van 2019. Al deze nominaties zijn uitgebreid beoordeeld waarna het hoofdbestuur de winnaars van 2019 heeft geselecteerd. Een lastige keuze, aangezien zo velen een fantastische bijdrage aan de ontwikkeling van de vereniging hebben geleverd.

  In de categorie Jeugdsporter werd Jill in ’t Veld benoemd tot KDO-er van 2019. Jill speelt zelf handbal in de C1, maar geeft ook al trainen aan de jongste F-jeugd.

  In de categorie Sporter werd Michael Westerbos benoemd tot KDO-er van 2019. Michael heeft het hele vorige seizoen gekampt met een knieblessure; heeft zijn best gedaan met revalideren om weer bij de groep te komen en dat is gelukt. Ook zet hij zich in als trainer van de JO13, trainer bij de voetbalschool en alles wat daarbij komt kijken.

  In de categorie Team werd het team Voetbal KDO-5 benoemd tot KDO-er van 2019. Dit team speelt al vanaf de jeugd met elkaar, wat op zich al doorzetten is, niemand zegt op en het is een hechte groep zowel op het veld als daarnaast. Afgelopen jaar heeft dit doorzetten zijn vruchten afgeworpen en zijn zij kampioen geworden.

  In de categorie Coach werden Paul ten Brink en het duo Nicole van der Knaap en Lorraine Schouten benoemd tot KDO-er van 2019. Paul heeft afgelopen seizoen aangeboden de JO19-1 te coachen/trainen vanaf het moment dat de huidige coach KDO verliet. Hij heeft geen kinderen in dat team, het betekende weer 2 momenten extra training geven in de week en een zondag mee met een voor hem toen redelijk onbekend team. Ook dit jaar is hij coach en coördinator van de JO19 die ontzettend blij met hem is. Wanneer zijn jongens om wat voor reden niet hebben kunnen trainen in een week (school, stage) dan komt hij extra op een zaterdag morgen naar KDO om zelfs maar 1 jeugd lid te trainen.

  Nicole en Lorraine zijn heel bevlogen en enthousiast bezig met de afdeling handbal. Geen moeite is ze te veel en ze steken naast trainen geven (2x per week) en elke week coachen, ook heel veel tijd in allerlei randzaken, waardoor de afdeling handbal bij KDO in beweging blijft. Het bestuur beseft zich terdege dat zonder deze dames, behoorlijk wat belangrijke ‘bijzaken’ niet opgepakt zouden worden.

  In de categorie Vrijwilliger werden Ron Plasmeijer en Trudy Lauwers benoemd tot KDO-er van 2019. Broer en zus die onlosmakelijk met KDO zijn verbonden. Zetten zich beide al vele jaren als vrijwilliger in. De een als wedstrijdsecretaris bij de voetbal, de ander de laatste jaren als voorzitter bij de handbal. Beiden hebben aangegeven te gaan stoppen, maar gaan nog door totdat er vervanging is.

   Tot slot had de voorzitter nog een grote verrassing voor een van de genomineerden in petto. Carl Verhagen werd, als blijk van waardering voor zijn verrichte vrijwilligerswerk, benoemd tot lid van Verdienste. Carl is zo’n lid dat niet op de voorgrond wil treden maar ondertussen ongelooflijk veel voor de vereniging doet. Ongeveer 25 jaar geleden is hij als penningmeester toegetreden tot het handbal bestuur en heeft daar eerst de gebrekkige administratie op orde gebracht. Al die jaren regelt hij al de financiën en bewaakt hij de financiële gezondheid van de afdeling handbal. Daarnaast pakt hij ook allerlei andere taken op, gewoon omdat het moet gebeuren en er niemand anders is die het doet. Na een korte toespraak en daverend applaus van alle aanwezigen speldde de voorzitter de KDO-speld van Verdienste op bij het nieuwbenoemde lid van Verdienste. Ook zal zijn naam worden toegevoegd op de zogenoemde Wall-of-fame met alle leden van Verdienste.

  Onder luid applaus van de vele aanwezigen werden alle genomineerden en de winnaars bedankt voor hun inzet en bijdrage en nogmaals gefeliciteerd met hun bijzondere prestatie. Op de foto staan de winnaars van dit jaar. Het bleef daarna nog lang gezellig in de KDO-kantine.Evenementen
Weer
 • 21,4°
  Zwaar bewolkt
  Heet, heter, heetst!
Buienradar.nl