Wat heeft KDO u te bieden

Onze sportvereniging bestaat uit verschillende afdelingen, te weten Veldvoetbal, Zaalvoetbal, Handbal, Volleybal en DAG (Dance - Aerobics - Gymnastiek). Al deze afdelingen hebben een eigen bestuur. Informatie over de bestuursopzet en dergelijke vindt u bij de verschillende afdelingen op deze Website. Daarnaast wordt er nog op informele wijze door dames en heren aan trimmen gedaan.

Vele verenigingen maken gebruik van onze prima, nieuwe, faciliteiten. Voorbeelden hiervan zijn onder meer twee badmintonverenigingen die hun wedstrijden in onze eigen sporthal spelen, de lokale EHBO vereniging, diverse honkbalclubs, een vogelvereniging, een klaverjasvereniging, et cetera. Overdag wordt het complex gebruikt door het schoolonderwijs dat gymnastieklessen geeft in onze sporthal.
KDO is opgericht in 1945 en is voor onze gemeenschap (De Kwakel) een grote vereniging (ongeveer 1300 actieve leden) met een sterke regionale aantrekkingskracht. Wij zijn een gezonde vereniging met oog voor de toekomst. Zo wordt er jaarlijks gericht in de vereniging geïnvesteerd om de faciliteiten in prima conditie te houden.

Verder vinden wij, in de gehele breedte, het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met onze jeugd. Hiervoor hebben wij binnen onze vereniging een jeugdbeleidsplan ontwikkeld. Op deze website vindt u meer informatie over ons jeugdbeleidsplan.
Wilt u verdere informatie, neem dan gerust contact op met één van onze contactpersonen of stuur een e-mail naar bestuur@kdo.nl .

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • Haalbaarheidsonderzoek verplaatsing sportvelden

  31 January 2020

  Het haalbaarheidsonderzoek naar de mogelijke verplaatsing van de sportvelden is inmiddels opgestart. Wij hebben ons standpunt op dit moment als volgt verwoord.

  Als omni-sportvereniging met ongeveer 1.300 leden, die bijna allemaal in De Kwakel wonen, heeft KDO tevens een belangrijke sociale rol in de lokale gemeenschap. Langs die uitgangspunten beoordelen wij het huidige haalbaarheidsonderzoek naar mogelijke woningbouw op onze huidige locatie. 

  Als sportvereniging zijn wij bijzonder tevreden over onze huidige accommodatie, zowel qua locatie als qua voorzieningen en biedt een verhuizing op voorhand weinig voordelen. Mocht het tot een verhuizing komen, dan willen wij er vanzelfsprekend niet op achteruit gaan (w.o. sporthal op de locatie, bereikbaarheid, veiligheid, faciliteiten, etc). Als sociale partner zien wij ook de voordelen van woningbouw, mits (een deel van) de woningbouw beschikbaar komt voor jongeren en ouderen uit De Kwakel. Daarbij vinden we het ook belangrijk dat de sociale cohesie binnen onze lokale gemeenschap als gevolg van woningbouw en een verhuizing van ons sportpark niet verslechtert. 

  Daarom stellen wij ons vooralsnog constructief op richting het projectteam dat de haalbaarheid van dit plan onderzoekt, waarbij wij deze punten nadrukkelijk benoemen.

  Op de website van de Gemeente Uithoorn is meer informatie over het onderzoek te vinden.


Evenementen
Weer
 • 10,6°
  Zwaar bewolkt
  Vannacht droger, morgen buien
Buienradar.nl