Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
 • 60+ in beweging tijdens introductieweek 17 t/m 23 mei 2021

  3 May 2021
  60+ in beweging tijdens introductieweek 17 t/m 23 mei 2021

  60-Plus in beweging

  Introductieweek met sport en spel bij lokale verenigingen

   

  De derde week van mei staat Uithoorn en De Kwakel bol van kennismakingsmomenten met diverse sporten voor de doelgroep 60+. Binnen het Sportakkoord van Uithoorn organiseren zeven sportverenigingen introductielessen in roeien, wandelen, fietsen, golfen, jeudeboules, yoga en senior-fit speciaal voor ouderen die weer of meer willen gaan bewegen. De gratis kennismaking in de vorm van een clinic wordt 'op maat' aangeboden, individueel of in kleine groepjes en zeer geschikt voor mensen die laag intensief kunnen of willen bewegen.

   

  Vertegenwoordigers van 7 sportverenigingen, Uithoornse Roei- en Kanovereniging Michiel de Ruyter, Uithoornse Wieler Trainings Club (UWTC), Atletiek Klub Uithoorn (AKU), Boule Union Thamen, Sportvereniging KDO, Uithoornse Volleybalvereniging S.A.S. '70 en Golfcenter Uithoorn hebben de intentie uitgesproken om in de vorm van een ketenaanbod kennismakingslessen te organiseren in de week van 17 - 23 mei 2021 uiteraard met inachtneming van de op dat moment geldende Covid maatregelen. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het programma en de exacte tijden waarop inwoners van Uithoorn en omgeving zich kunnen melden. Volgende week gaat de wervingscampagne van start en kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een of meerdere introductielessen.

   

  Sportieve ontmoeting en niet leeftijdgebonden.

  De begeleiding tijdens de clinics wordt verzorgd door de verenigingen zelf, elk met een eigen programma maar een gezamenlijk streven namelijk een 'sportieve ontmoeting met andere deelnemers'. Het is de manier om te ontdekken welke sport bij iemand past. Geen interesse in sport? Dan behoort een spel ook tot de mogelijkheden. Zeker haalbaar voor mensen met een chronische aandoening of die nooit of langdurig niet gesport hebben. Maar bovenal staat sportplezier voorop en een gezamenlijke kop koffie na afloop is tegen die tijd hopelijk weer mogelijk.

   

  Noteer alvast de week van 17 tot en met 23 mei in uw agenda en volg het lokale nieuws op RickFM en de weekbladen. Voor meer informatie neemt u contact op met Ineke Hogerwerf via de mail: aerobics@kdo.nl.