De ideale combi van fitness & bootcamp!

De ideale combi van fitness & bootcamp!

Wie zijn wij?
Survival
 vereniging ‘Over De Balk’ geeft gericht training aan atleten die zich willen ontwikkelen binnen de survivalsport. De trainingslocatie is gelegen rondom het voetbalveld van KDO. Dit is te bereiken via de Evenementenlaan in De Kwakel. 

Trainingstijden
•Dinsdag (19:30-21:00) Klimtechniek

Dit is de training waar de klimtechnieken worden aangeleerd. Een beenklem is onmisbaar om een verticaal touw in te kunnen klimmen. De apenhang is de techniek om horizontaal touw te overwinnen. Zo zijn er nog vele andere technieken die in deze training aan bod komen. 

o Klimsnelheid: Altijd leuk om op techniek hard door de touwen te gaan
o Klimveiligheid: Ondanks 4 meter hoogte toch veilig over een touw of balk swingen
o Hoe stel ik verzuring uit? En welke escapes heb ik nog als ik wel verzuurd raak?
o Allround sterk worden: Door middel van een intensieve buikspiersessie aan het touw versterk je ook je handen, armen, rug en schouders. 

•Woensdag(19:00-20:00)

Training basis klimtechniek Voor alle leden maar speciaal voor startende leden en proeflessen ter introductie.Hier worden de basis klimtechnieken behandeld ter voorbereiding op de dinsdag en woensdagtraining.

•Woensdag (19:00-20:00) Jeugdtraining 

De jeugdtraining is toegankelijk voor kinderen vanaf 10 jaar mét zwemdiploma A.De kinderen leren alle klimtechnieken aan en kunnen ook meedoen met de wedstrijden.Het Jeugd Survival Circuit kent 3 subcategorieën:

  • JSC-C (10 t/m 12 jaar);
  • JSC-B (13 en 14 jaar);
  • JSC-A (15 t/m 17 jaar).

•Woensdag (19:00-20:30) Looptraining

De looptraining bestaat uit loopscholing en intervaltraining. De loopscholing verbetert de effectiviteit van het lopen en werkt preventief tegen blessures. De afwisseling van interval met hindernissen en krachtoefeningen verhoogt jouw wedstrijdsnelheid. 

• Iedere zondagochtend (09:30-11:00) Duurtraining met het oog op wedstrijdvoorbereiding voor volwassenen

Het doel van deze training is om een echte wedstrijd te simuleren. De training vindt in de basis plaats op het terrein van KDO. Vanuit daar kunnen er verschillende routes afgelegd worden. Er worden onderweg veel en pittige hindernissen genomen met bijvoorbeeld waterdoorwadingen en boomstam hakken. 

Voor de echte die hards met voldoende klimervaring is er de mogelijkheid om een extra ronde te doen langs het terrein van Poldersport. Dit laatste gebeurt altijd onder begeleiding van één van de trainers. 

• Maandelijks op zondagochtend (09:30-11:00) Duurtraining met het oog op wedstrijdvoorbereiding voor kinderen

Deze training heeft dezelfde insteek als die voor de volwassenen en vindt één keer per maand plaats. Één keer in de twee maanden vindt er een speciale sloottraining plaats. Survival is immers niet voor watjes...Bij je trainer kun je meer informatie opvragen.  

Lid worden 
Om lid te worden bij survival vereniging ‘Over  De Balk’  dien jij de volgende stappen te doorlopen:

• Meldt je aan bij de Survival Bond Nederland (SBN). De kosten voor het  lidmaatschap van de SBN bedragen € 17,50 per jaar;

• Als je lid wordt van de bond, krijg je een SBN lidnummer. Hiermee kun je worden ingeschreven bij KDO.  Je trainer kan je hier meer informatie over geven;

• De contributie voor survival vereniging ‘Over De Balk’ een jaar bedraagt € 125,00 voor volwassenen en € 75,00 voor de jeugd (10 t/m 16 jaar);

• Een wedstrijdlicentie is nodig om deel te nemen aan officiële wedstrijden als wedstrijdloper. Een wedstrijdlicentie dien je zelfstandig aan te vragen bij de SBN. De kosten hiervoor bedragen € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor de jeugd. Wedstrijdlicentie is niet verplicht om als recreant deel te nemen aan wedstrijden.

Survivalvereniging Over de balk heeft ook een facebookpagina; https://www.facebook.com/survivaloverdebalk

Nieuwsgierig geworden?
Zin gekregen om een keer mee te trainen of ben je simpelweg nieuwsgierig naar wat de sport voor jou kan betekenen? Wij bieden de gelegenheid om een keer vrijblijvend mee te kunnen trainen. Deze introductietraining vindt op woensdag plaats en heeft als doel om jou de basisbeginselen van de survivalsport mee te geven! Aanmelden kan via survival@kdo.nl

Hopelijk tot ziens bij één van onze trainingen! 

Namens het bestuur van Over de Balk
e-mail: survival@kdo.nl 
Nieuws
  • Geen item(s) gevonden
Evenementen
  • Geen item(s) gevonden
Weer
  • 11,6°
    Zwaar bewolkt
    Vanuit het zuiden druilerig
Buienradar.nl