Conditie op peil houden?

Een onderdeel van KDO dat doorgaans minder aan de weg timmert, maar zeker niet minder gezellig is, is de Trimclub voor mannen. 

Al vele jaren komt op maandagavond een ploeg heren bijeen om de conditie op peil te houden. De trimavond wordt begonnen met een warming up waarna de avond verder wordt gevuld met conditionele oefeningen waaronder korte en langere sprint /loop oefeningen, rek en strek bewegingen en vanzelfsprekend ontbreken ook verschillende balsporten niet. Dit alles zowel individueel of in groepsverband. De oefeningen worden In eigen tempo uitgevoerd waarbij een ieder zijn of haar eigen grens bepaalt. Gezelligheid staat hierbij voorop.

Er is gelegenheid om jezelf om te kleden en na afloop een verfrissende douche te nemen.

De trimclub heeft geen specifieke doelgroep of leeftijdscategorie waarop men zich richt. Leeftijden van 20+en 70- zijn dan ook geen uitzondering. De meeste leden hebben een sport achtergrond van schaatsen, voetbal en zelfs halve en hele marathon lopers dienen zich aan. Ook mensen met weinig of geen sport ervaring zijn bij deze club welkom.

Over het algemeen hebben de leden geen tijd of zin meer in actieve wedstrijdsport maar willen gewoon één keer in de week lekker bewegen. Er wordt op het kunstgrasveld getrimd.

De training wordt sinds dit jaar gegeven door Wietze Lek die de oefeningen gevarieerd op de deelnemers afstemt.

Activiteiten welke jaarlijks extra georganiseerd worden, zijn bijvoorbeeld: Laatste trimclubavond van het jaar met oliebollen en appelflappen, trimclub sportavond in de KDO sporthal, poldersport activiteiten, beach-volleybal, zeilweekend , wadlopen en tal van andere leuke gezellige activiteiten.

        

Het trimseizoen begint elk jaar op de eerste maandag na de Kwakelse kermis.

De training is elke maandag van 20.30 uur tot circa 21.45 uur.

Contactpersoon:

Herman Westerbos, e-mail of 0297 53 32 60

 

  
<< Trimmen nieuws
Nieuws
 • De Jong leert oud of leert de ouderen de Jong?

  22 May 2015

  Maandag avond was het zover en traden de leden van de trim club zoals gewoon weer aan op het KDO complex voor hun wekelijkse training. Deze avond stond een speciale training op het programma van de door de voorzitter aangekochte hoofdtrainer van de KDO selectie welke zich tijdens de Kwakelse Veiling had aangeboden. Na een warming up van meer als gewoonlijk bleek dit  een avond te worden waar velen hun jeugd training aan zullen herinneren .Hierna oefen stof waarmee de Selectie normaal mee wordt bestookt en door de leden zeer werd  gewaardeerd. Afsluiten een partijtje voetbal  en zo kwam de leerzame inspannende avond tot zijn eind. Omdat het tevens de laatste trimavond van de maand was is er nog wat genuttigd en nagepraat over deze avond. De vraag blijft nu blijft de trim club in stand of kaapt trainer de Jong potentiele spelers voor de selectie weg? Terug kijkend op de zeer geslaagde avond willen we Ramon en assistent Paul nog bedanken.

  De voorzitter.

Evenementen
Weer
 • 27,0°
  Zwaar bewolkt
  Vandaag de zesde tropische dag op rij
Buienradar.nl