Op dit gedeelte treft u informatie aan over onze afdeling veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • Sterk collectief KDO wint thuis fraai van DCG

  1 December 2019
  Na het 2-2 gelijkspel van vorige week in en tegen Weesp, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen DCG. De Amsterdamse ploeg, die de middenmoot in de 2e klasse B aanvoert, is vorig seizoen via de nacompetitie gepromoveerd en kent dus een prima start van de competitie. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Amsterdammers niet beschikken over Joris Kortenhorst (vakantie) en Erik Verbruggen (geschorst).

  In de eerste helft had DCG veelvuldig balbezit, maar echt gevaar kon het elftal van Senel Cebar niet stichten. De Kwakelse defensie stond namelijk als een huis en gaf nauwelijks ruimte weg aan de individueel sterke Amsterdammers. Aanvallend werkte KDO hard, maar ook de verdediging van DCG was alert, waardoor er nauwelijks hoogtepunten te noteren waren tot aan de 35e minuut. Vanuit een corner van Jim Klijn kwam een afgeslagen bal voor de voeten van Joeri Stange. Joeri nam de bal op zo’n 20 meter van het doel aan en schoot de bal hard en knap in de rechterbenedenhoek, 1-0. Dit was logischerwijs een enorme opsteker voor de Kwakelaars en tien minuten later werd met deze stand ook de rust bereikt.

  In de tweede helft nam de druk op het Kwakelse doel langzaamaan toe, terwijl KDO gokte op een succesvolle uitbraak. Doordat de 1-0 stand steeds langer op het scorebord bleef staan, werd DCG steeds temperamentvoller. Met de lichtmasten aan presteerden de Amsterdammers het om binnen vijf minuten drie gele kaarten te pakken. Even later kreeg Mathijs van Rijn rond de middenlijn zelfs een volle klap in zijn gezicht van de linksback van DCG, iets wat achter de rug van de scheidsrechter gebeurde. Tot irritatie van KDO kreeg de nummer vijf dus niet zijn verdiende rode kaart en namen de spanningen op het veld verder toe. In een alles of niets offensief van de gasten bezweek KDO niet onder de druk. Zeker toen Jesper Oudshoorn in de blessuretijd tot twee keer op schitterende wijze een redding in huis had, werd de zwaarbevochten overwinning over de streep getrokken.

  Door deze vierde overwinning van het seizoen heeft KDO de aansluiting gevonden richting de middenmoot in de 2e klasse B. In de laatste zes wedstrijden hebben de Kwakelaars dertien punten gepakt, waardoor de gevarenzone uit zicht is geraakt. Aankomende zondag heeft KDO een volgende uitdaging als het op bezoek mag gaan bij nummer vier Kampong. In Utrecht mag de Kwakelse selectie dan gaan proberen om het verschil van zes punten op de ranglijst te gaan verkleinen naar drie. Kampong verloor afgelopen zondag verrassend met 2-0 van stadsgenoot Nieuw Utrecht en hield aan deze wedstrijd ook twee geblesseerden over. De wedstrijd begint om 14:30 uur op sportpark Maarschalkerweerd, nabij de Galgenwaard. Vanuit De Kwakel zal er op deze dag ook een touringcar naar Kampong gaan, die om 12:00 uur zal vertrekken vanaf de Vuurlijn. Mocht je interesse hebben om mee te gaan met deze bus, laat dit dan weten aan René de Jong.

  Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Max Wessels, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn (70e Jesse Stange), Thijs Plasmeijer, Bart Hoving, Mathijs van Rijn (83e Mika van der Weijden), Sven Vlasman en Joeri Stange (86e Niels Ruhe).

  Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf.
  Klik hier voor de stand in de 2e klasse B.
Evenementen
Weer
 • 19,3°
  Zwaar bewolkt
  Heet, heter, heetst!
Buienradar.nl