Op dit gedeelte treft u informatie aan over onze afdeling veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • KDO plaatst zich voor de 2e ronde na winst op Legmeervogels

  17 September 2017
  KDO plaatst zich voor de 2e ronde na winst op Legmeervogels

  KDO plaatst zich op sensationele wijze voor de 2e ronde na winst op Legmeervogels
  Afgelopen zondag stond voor KDO 1 de laatste ‘testcase’ op het programma in aanloop naar het aanstaande debuut in de tweede klasse. In de voorbereiding spraken de uitslagen nog niet tot de verbeelding voor de Kwakelaars. Hierbij aangetekend dat diverse basisspelers van het eerste nog niet fit of nog op vakantie waren. In het bekertoernooi wist KDO één punt te pakken uit twee wedstrijden. Tegen Amstelveen Heemraad werd er vorige week ruim met 1-4 verloren, terwijl erin Ter Aar tegen TAVV één punt behaald werd (1-1 gelijkspel) in het Kermisweekend. De eerste twee ploegen uit de poule gaan door naar de tweede ronde, waardoor de selectie van trainer Raymond de Jong bij winst op buurman Legmeervogels alsnog verder zou bekeren. Iets wat vooraf als onmogelijk werd geacht in De Kwakel, niets bleek minder waar.

  Met o.a. de herstelde Jesper Oudshoorn weer onder de Kwakelse lat begon om 14:00 uur de enige echte derby tegen Legmeervogels. De ploeg uit Uithoorn speelt net als de afgelopen twee seizoenen in de eerste klasse, maar heeft een ware metamorfose ondergaan in de zomerstop. Bij aanvang van de wedstrijd kwam ondergetekende hierdoor geen bekende Uithoornse gezichten tegen in de basiselftal van de buren. Van meet af aan was het duidelijk dat KDO deze middag volop de strijd wilde en durfde aan te gaan tegen Legmeervogels. KDO had niets te verliezen en kon vrijuit spelen, wat met name voorin resulteerde in aantrekkelijke Kwakelse aanvallen. Met Jesse Stange als nieuw gezicht aan de linkerkant lijken de Kwakelaars goud in handen te hebben. In de 31e minuut stond Jesse, overgekomen van hoofdklasser Argon, aan de basis van de verrassende openingstreffer van KDO. Na een prima solo van Stange (broer Joeri is voor vier bekerwedstrijden geschorst) aan de rechterkant wist hij Thijs Plasmeijer op maat te bedienen. Plasmeijer aarzelde geen moment en schoot de 1-0 goed binnen. Deze voorsprong bleef echter maar drie minuten op het scorebord staan, want toen kwam Legmeervogels op 1-1 via een kluts vanuit een corner. Geen schande voor KDO, in plaats van de moed te laten zaken, bleven de Kwakelaars geloven in eigen kunnen. Tot groot genoegen van het enthousiaste thuispubliek pakte KDO vlak voor rust weer de leiding in de levendige streekderby. Opnieuw was het Jesse Stange die aan de basis stond van het tweede Kwakelse doelpunt. Na een goede actie van Jesse lag hij de bal terug op de inlopende Thijs Plasmeijer, die van dichtbij de 2-1 raak schoot, wat ook de ruststand betekende.

  Na de rust kwamen de gasten uit Uithoorn sterk uit de kleedkamer. Nadat KDO in de 47e minuut nog goed wegkwam, was de gelijkmaker in de 51e minuut wel een feit, 2-2. De aantrekkelijke wedstrijd golfde vervolgens op en neer, maar echte kansen konden er niet gecreëerd worden door beide ploegen tot aan de 70e minuut. Mitchel Smits nam toen aan de linkerkant van het veld een vrije trap. Bart Hoving wist hierop alert te reageren, kwam voor zijn man en schoot raak, 3-2 voor KDO. Met deze stand zouden de Kwakelaars dus door gaan bekeren naar de tweede ronde. Legmeervogels probeerde hierna wel aan te dringen, maar de stabiele Kwakelse achterhoede gaf geen krimp. In plaats hiervan besliste KDO de wedstrijd in de 78e minuut definitief door een doelpunt van spits Mathijs van Rijn, na een assist van Menno Lingeman, 4-2. Ongekende weelde aan de Vuurlijn en een keiharde klap in het gezicht van eersteklasser Legmeervogels. Door de 4-2 winst bekert KDO verder en kunnen de buren uit Uithoorn zich alleen maar richten op de competitie.

  Een prachtige prestatie en een enorme opsteker voor het team van Raymond de Jong richting volgende week. Aanstaande zondag speelt KDO namelijk zijn eerste wedstrijd in de historie in de tweede klasse tegen TAC’90. Dit elftal uit Den Haag degradeerde afgelopen seizoen vanuit de eerste klasse en kan de borst nat gaan maken in De Kwakel.

  Voorafgaand aan dit duel zal er worden stilgestaan bij het overlijden van onze hoofdsponsor John Vork op 56-jarige leeftijd. Via deze weg roepen wij onze supporters op om rond 13:45 uur bij KDO te zijn om John een passend eerbetoon te geven op deze historische dag.

  Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

  Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst (67e Erik Verbruggen), Timo Kas, Mitchel Smits (85e Jamil Mensah), Nick Smits, Thijs Plasmeijer, Bas Kok, Mathijs van Rijn, Bart Hoving, Jesse Stange (73e Rick Kruit).

Evenementen
Weer
 • 17,7°
  Vrijwel onbewolkt (zonnig/helder)
  Nog een warme dag en dan...
Buienradar.nl