Nieuws

<< Sportvereniging KDO nieuws
Nieuws
  • Update bezuinigingen

    12 november 2012

    Afgelopen donderdag was het dan zover. De raadsvergadering over de bezuinigingsvoorstellen van het College. Voorafgaand was door de betreffende sportverenigingen een lobby opgezet om de rigoureuze voorstellen van tafel af te krijgen. Zoals aangekondigd zouden we alle registers open trekken om de juiste aandacht te krijgen. Nou, dat is gebeurt. We zijn volop in de media geweest; Rick FM (vanzelfsprekend), RTV NH (live in de uitzending) en SBS6 Hart van Nederland hebben hier aandacht aan besteed. Als afsluiting werd er een protestmars gehouden vanaf het Zijdelveld naar het Gemeentehuis met een hele goede opkomst van zo'n 300 mensen. Bij het Gemeentehuis werd de Burgemeester een petitie aangeboden om toch maar de voorstellen van tafel te krijgen.

    Jammer is het wel dat je bij een protestmars er zomaar een paar relschoppers bij krijgt. Zouden we van dit soort jongens er nog veel meer krijgen nu het sporten onbetaalbaar lijkt te worden?

    Al met al een drukke week voorafgaand aan de raadsvergadering.

    De raadsvergadering
    Tsja, dan de raadsvergadering. Al heel snel werd duidelijk hoe de papieren lagen. De coalitiepartijen VVD, DUS en PvdA hadden middels een amendement iets water bij de wijn gedaan maar het grootste deel van het voorstel werd gewoon aangenomen. De aanpassing is dat we nu niet de volledige jaarlijkse onderhoudsbijdrage zelf moeten betalen maar 1/3 daarvan. Dat is in ieder geval een verbetering maar nog niet voldoende. Positief is dat AKU wel haar groot onderhoud en uitbreiding van haar baan mag uitvoeren onder de oude voorwaarden. Toch iets van een succesje.

    Communicatie
    Boos en teleurgesteld zijn wij als bestuurder dat er gewoonweg niet naar je geluisterd wordt. Natuurlijk moet er bezuinigd worden maar waarom overleg je dat niet? Zijn wij als sportvereniging geen sociaal partner meer van deze gemeente? Het lijkt er sterk op van niet. En dan de coalitie partijen, zij weten blijkbaar wat goed is voor de sportverenigingen. Zij nemen, zonder overleg, dit soort besluiten. Er is niet gekeken naar de maatschappelijke effecten van dit voorstel. Sterker nog, in het voorstel van het College wordt er zelfs met geen woord over gerept. Op vragen van de oppositie over de maatschappelijke effecten werd door de Wethouder gewoonweg geen antwoord gegeven. En hij komt er nog mee weg ook!

    |Wat ons betreft kan de naam "Uithoorn aan de Amstel" gewijzigd worden in het "Kremlin aan de Amstel".

    Hoe nu verder?
    Voor de komende ledenvergadering nodigen wij de fracties (of een vertegenwoordiging hiervan) uit om ons uit leggen hoe zij tot dit besluit gekomen zijn. Een antwoord als "we moeten toch ergens bezuinigen" is natuurlijk geen antwoord. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de raadsleden van de coalitiepartijen die het voorstel hebben ondersteund en die in De Kwakel wonen dit voor hun rekening nemen. Dat zijn er bij de VVD 2 en bij de PvdA 1. We hebben in ieder geval de coalitiepartijen uitgenodigd. Voor u een ultieme kans aan hen uit te leggen wat het voor u betekent.

    Ook wordt op dit moment de juridisch kant van de zaak bekeken door een advocaat. Wij hebben natuurlijk een huurovereenkomst met de gemeente en die wordt telkens voor 5 jaar stilzwijgend verlengt. Wat ons betreft kan je die natuurlijk niet eenzijdig opzeggen, we zullen daar in ieder geval geen medewerking aan verlenen. Onze huurovereenkomst loopt af op 1 januari 2019! 
    Geen bezuiniging tot die tijd maar wel overleg hoe tot een gezonde bezuinigingsmaatregel te komen.

    Tot slot
    Wij verwachten in ieder geval deze week een brief van de gemeente met daarin verwoord de gevolgen van het aangenomen amendement. Ook verwachten wij deze week het juridisch advies inzake de huurovereenkomst, dit zal a.s. vrijdag met de betreffende sportverenigingen worden besproken.

    Oftewel………. wordt weer vervolgd.

    Hoofdbestuur sv KDO

Evenementen
Weer
  • 13,4°
    Zwaar bewolkt
    Forse buien met kans op onweer en wateroverlast
Buienradar.nl