<< Badminton nieuws
  • KDO handbal knokt zich langs Zaanstreek

1 oktober 2012

In een zeer spannende wedstrijd op het KDO sportpark speelde de handbaldames zich afgelopen zondag in de laatste minuten langs de sterke ploeg uit Zaandam. Het was een sportieve pot, en KDO trok met goed samenspel en veel inzet aan het langste eind.

De eerste 10 minuten startte KDO defensief, om te kijken wat de tegenstander in zijn mars had. Daarna volgde snelle aanvallen, waar Zaanstreek veel moeite mee had. Er werd dan ook geregeld gescoord uit breaks, en minder uit de opbouw.

KDO probeerde het wel maar werd af en toe gehinderd door pittige verdedigingsacties van Zaanstreek, waar de scheidsrechter terecht een aantal strafworpen voor gaf. Die gingen er aan KDO-kant helaas niet lekker in, waardoor de score niet ver uiteen liep. In de rust stond het 9-9.

Spannend!
    De wedstrijd bleef tot de laatste minuten spannend. Vijf minuten voor tijd scoorde KDO de 16-14 en dacht de wedstrijd op haar hand te hebben. Maar Zaanstreek gaf zich nog niet gewonnen en scoorde in de eerst volgende aanval de aansluiter. KDO bewaarde haar rust en wist de wedstrijd uit te spelen met één doelpunt voorsprong (16-15).

Trots
    Een trots team bedankte na de wedstrijd het publiek, en terecht, want met dit samenspel en de grote inzet tijdens de wedstrijd op deze manier de wedstrijd naar je hand zetten, is niet makkelijk maar wel gebeurd! En met drie wedstrijden gewonnen en twee verloren in de eerste klasse doen de dames het zeker niet slecht.

Volgende week gaan zij op zondagochtend om 11.00 uur op bezoek bij de Zandvoortse Sport Combinatie op Sportpark Duintjesveld. Alweer de een-na-laatste wedstrijd op het veld; ondertussen bereiden de dames zich door middel van training al voor op het zaalseizoen.