Wat is G-voetbal?

G-voetbal is voetbal voor mensen met een lichamelijke en / of een verstandelijke handicap. Voor G-voetbal zijn aparte regels opgesteld binnen de KNVB.

 Hoe wordt G-voetbal gespeeld?

 • spelers: 1 keeper, 6 veldspelers
 • tijdsduur wedstrijd: 2 x 25 minuten met 10 minuten rust;
 • speelveld: Half speelveld. De doelen (2 x 5 meter) staan op de zijlijnen.

 Belangrijkste aanpassingen op bestaande regels zijn:

 • lopende spelers die van hulpmiddelen gebruik maken kunnen aan wedstrijden deelnemen, maar mogen bij het spelen van de bal geen gebruik maken van die hulpmiddelen;
 • de buitenspelregel wordt niet toegepast;
 • inwerpen mag vervangen worden door inrollen;
 • wisselen: bij de middenlijn; onbeperkt wisselen toegestaan; het spel hoeft bij wisseling niet te worden stilgelegd;
 • spelhervattingen: altijd een directe vrije schop.

 

Op de website van de KNVB is extra informatie te vinden.

 

Wie kan er meedoen?

Jongens en meisjes in de leeftijd van 6 - 17 jaar met een beperking, kunnen meedoen in het JG-team. Vanaf de 17 jarige leeftijd komt een speler in principe in aanmerking voor het seniorenteam. Afhankelijk van de mate van de beperking of fysieke gesteldheid kan hier van worden afgeweken. De beperking kan geestelijk en/ of lichamelijk zijn.

Iedereen kan meedoen. De bestaande jeugdverenigingen in Amsterdam, Heemstede, Hoofddorp etc. hebben kinderen CP en ID voetbal door elkaar gemengd.

CP-voetbal wordt gespeeld door voetballers die als gevolg van een hersenbeschadiging een motorisch probleem hebben. De beschadiging is meestal het gevolg van een geboortetrauma (Cerebrale Parese).

Bij ID-voetbal (intellectual disability) is het verstandlijk vermogen van de voetballers het uitgangspunt. Kinderen die speciaal onderwijs volgen zouden in deze doelgroep kunnen zitten.

Het doel bij ons is niet om op het hoogste niveau te spelen, maar om een leuk spel te spelen. Het creëren van mogelijkheden voor personen van alle leeftijden en rekening houden met elkaars beperkingen, is waar we voor moeten staan. Wij vinden het belangrijk dat ouderen en kinderen plezier in het spel beleven, samen kunnen spelen, mee kunnen doen, en binnen hun eigen mogelijkheden kunnen presteren.

En we hopen natuurlijk ook dat ouders kunnen genieten van het sporten van hun kinderen.

Uw kind

Bij de aanmelding wordt met u of de ouders besproken welke mogelijkheden u of uw zoon/dochter heeft, en waar rekening mee moet worden gehouden in de training of wedstrijd.

U wordt verzocht bij de aanmelding een vragenlijst in te vullen met informatie die voor de begeleiding van de spelers belangrijk is. De gegevens zullen alleen verstrekt worden aan de trainers, en aan de coach tijdens de wedstrijden.

De ouders

Ouders van JG-voetbalspelers worden geacht altijd bij de training en wedstrijden aanwezig te zijn, en helpen waar nodig de kinderen met omkleden.

Evenementen
 • Bingo-avonden in 2017 bij KDO

  20 October 2017
  De resterende bingo-avonden in 2017 zijn op de volgende data gepland:20 oktober 201717 november 201715 december 2017De bingo begint op de bovenstaande vrijdagen om 20:00 uur in de kantine...
 • Kwakelse Veiling bij KDO

  28 October 2017
  Op zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november a.s. zullen de veilingavonden in de kantine van KDO georganiseerd worden.Klik hier voor de laatste info op de website van het veilingcomité.
 • 5e editie van de voetbalquiz bij KDO

  24 November 2017
  Naderende info omtrent de inschrijving volgt spoedig. Ook deze editie zal worden gepresenteerd door Theo en Hein Leliveld.Noteer 24 november 2017 alvast in je agenda en zorg dat je erbij bent in de kantine...
Weer
 • 14,4°
  Zwaar bewolkt
  Nog even rustig najaarsweer
Buienradar.nl