Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO verkoopt huid duur in Hoorn tegen hoofdklasser Hollandia

15 november 2017

Na een lange maar gezellige busreis, met enige vertraging door een file, arriveerde de selectie plus aanhang rond 19.30 uur op het (dan nog) wat stille Juliana Sportpark in Hoorn. Raymond de Jong kon deze bekeravond niet beschikken over buitenspeler Joeri Stange (schorsing) en Nick Smits (blessure).

Nadat de fakkels van het meegereisde tweede team waren gedoofd kon de wedstrijd tegen de hoofdklasser beginnen. Het eerste kwartier werd Hollandia af en toe gevaarlijk (vrije trap op de paal), maar voetbalde KDO goed mee. Een kopbal van verdediger Joris Kortenhorst werd ternauwernood van de lijn gehaald en een doelpunt van aanvaller Thijs Plasmeijer werd afgekeurd wegens buitenspel.
    Na dit kwartiertje aftasten kwam Hollandia beter in de wedstrijd en moest keeper Jesper Oudshoorn enkele keren in actie komen. Dan na ongeveer een half uur spelen toch de achterstand voor KDO na slecht ingrijpen van de verdediging. Direct een minuut later was KDO gevaarlijk aan de andere kant met een goede actie van Jesse Stange, die bijna middenvelder Mitchel Smits wist te bereiken. Enkele minuten later viel dan toch de gelijkmaker. Een scherp aangesneden corner van Jim Klijn werd bij de tweede paal door aanvaller Jesse Stange binnengekopt. Met 1-1 werd de rust bereikt, een mooie tussenstand.

Direct na rust kreeg Jesse Stange een grote kans na een goede dieptebal van Thijs Plasmeijer. Hollandia werd daarna gevaarlijker en gevaarlijker, de 2-1 hing in de lucht. In de 53e minuut scoorde de spits van Hollandia dan na een rommelige situatie. Vijf minuten later waas het echter alweer gelijk, nadat Jesse onreglementair onderuit werd gehaald door de keeper van Hollandia. Jim Klijn bracht met een hard en overtuigend schot in de hoek KDO weer op gelijke hoogte, 2-2. Tien minuten later bracht de sterk spelende nummer 7 van Hollandia de club uit Hoorn weer op voorsprong met een bekeken bal, na een uitstekende aanname in het zestienmetergebied. En kort daarna staat ook de 4-2 op het scorebord, het verzet van KDO leek gebroken. Toch maakte Mathijs van Rijn nog de aansluitingstreffer na weer een scherpe corner. 4-3 en de spanning was weer terug. Dit duurde echter minder dan een minuut want na een foutje in de Kwakelse verdediging stond de 5-3 alweer op het scorebord. Een klein kwartier later floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde van deze bewogen wedstrijd. KDO was niet meer bij machten om er nog een gelijkspel uit te slepen. Moegestreden verlieten de spelers het veld onder luid applaus van de meegereisde supporters en spelers van het tweede elftal.

Het verlies betekent uitschakeling in de beker, maar wel met opgeheven hoofd en tevens een zeer gezellige terugreis naar De Kwakel. Aanstaande zondag wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper uit Vijfhuizen: DSOV. Ook dan verwachten wij weer dat onze trouwe en zeer gewaardeerde supporters langs de lijn staan als steuntje in de rug.

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Max Wessels (Jamil Mensah), Jim Klijn, Mitchel Smits (Rick Kruit), Thijs Plasmeijer, Mathijs v Rijn, Bart Hoving (Dennis Pappot), Jesse Stange.

Dit verslag is geschreven door: Sven Vlasman