Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Sterk KDO boekt zwaarbevochten zege in Rijpwetering tegen ROAC

18 maart 2018
    Na het 2-2 gelijkspel van vorige week tegen Teylingen, stond voor KDO 1 afgelopen zondag de uitwedstrijd tegen ROAC op het programma. In Rijpwetering traden de Kwakelaars aan tegen het team van Hein Leliveld, dat op voorhand één punt meer had dan KDO. Trainer Raymond de Jong wijzigde zijn basiselftal op twee plaatsen t.o.v. zeven dagen eerder. Roy Verkaik verving de half fitte Jim Klijn achterin en Thomas Stevens kreeg de voorkeur boven Thijs Plasmeijer als rechtsbuiten.

Onder koude omstandigheden begon om 14:40 uur de wedstrijd op het kunstgrasveld van ROAC. KDO had in de eerste helft de harde wind in de rug, terwijl bij de thuisploeg de bal regelmatig bleef ‘hangen’. Nadat KDO de bal meer over de grond en via de zijkanten gingen spelen, nam de druk toe op ROAC. Er volgden gevaarlijke situaties voor het doel van de gastheren via Mitchel Smits (net over), Mathijs van Rijn (kleine kans) en opmerkelijk doelman Jesper Oudshoorn (zijn lange uittrap had zo maar tot een doelpunt kunnen leiden). In de 17e minuut viel uiteindelijk de verdiende voorsprong voor KDO. Na een Kwakelse corner viel de afvallende bal, op de rand van het zestienmetergebied, voor de voeten van aanvoerder Timo Kas. Timo nam de bal op zijn pantoffel en zijn schot ging via de binnenkant van de paal in het doel, 0-1. In het restant van de eerste helft bleef KDO de bovenliggende partij en was Jesse Stange tot twee keer toe dichtbij de 0-2. Een schot van onze linksbuiten leidde bijna tot een eigen doelpunt van ROAC, terwijl hij vlak voor rust een teenlengte tekort kwam om de voorzet van zijn broer Joeri binnen te tikken. Aan de andere kant was het in de 38e minuut te danken aan Jesper Oudshoorn dat de gelijkmaker niet viel. Hij voorkwam namelijk met zijn been dat de linksbuiten van ROAC schuin voor het doel kon scoren. Met de 0-1 voorsprong werd de rust bereikt.

In de tweede helft mocht KDO opboksen tegen de wind, maar dit leidde niet tot onrust in het Kwakelse spel. In de 63e minuut brak Jesse Stange door aan de linkerkant van het veld. In een 2 tegen 1 situatie, zette hij vervolgens Mathijs van Rijn vrij voor de plaatselijke doelman. Mathijs moest echter toezien dat zijn schot knap gekeerd werd door de sluitpost van ROAC. In de laatste fase van de wedstrijd liet ROAC zich steeds meer gelden. De druk op KDO nam toe doordat de thuisploeg veelal de bal hoog inbracht en gokte dat deze goed terecht zou komen. In de 74e minuut hield Jesper Oudshoorn zijn ploeg op de been, nadat hij één op één kwam te staan met de linksbuiten van ROAC. Even later kregen de gastheren ook een kansrijke vrije trap op zo’n 20 meter van het doel, maar dit leidde tot niets. In de 84e minuut leek Mathijs van Rijn echter de wedstrijd definitief te beslissen, nadat hij de bal in één keer over de uitlopende doelman wist te schieten, 0-2. Grote vreugde aan Kwakelse zijde, maar dit was nog slechts van korte duur. In de eerste tegenaanval na het doelpunt maakte ROAC de aansluitingstreffer. Een vrije trap werd binnengekopt door Wessel van de Poel, 1-2. Na dit doelpunt ontstonden er enkele hachelijke situaties voor het doel van KDO. Toen de uitblinkende Jesper Oudshoorn in de 94e minuut zijn laatste redding van de middag maakte, was de Kwakelse overwinning een feit.

Door deze belangrijke driepunter passeert KDO ROAC op de ranglijst en klimt naar de zevende plaats in de 2e klasse C. Met slechts drie punten achterstand op nummer 4 GDA blijven de onderlinge verschillen op de ranglijst gering. Aanstaande zondag om 14:00 uur hervat KDO de competitie met een thuiswedstrijd tegen Foreholte. De nummer 12 uit Voorhout wist uit zijn laatste drie wedstrijden maar liefst zeven punten te pakken, waaronder een 2-2 gelijkspel afgelopen zondag tegen DSOV. KDO is dus gewaarschuwd, maar de overwinning tegen ROAC zal ongetwijfeld het enthousiasme in de groep doen versterken.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits (57e Erik Verbruggen), Sven Vlasman, Thomas Stevens (80e Dennis Pappot), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Jesse Stange (72e Thijs Plasmeijer).

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf.
    Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.