Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Zwak KDO verliest teleurstellend met 0-2 van GDA

14 oktober 2018

Na de ruime 2-5 uitoverwinning in en tegen Stompwijk van vorige week, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen GDA. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Hagenezen nog niet beschikken over Sven Vlasman (vakantie) en kon hij slechts gedeeltelijk gebruik maken van Jesse Stange (last van voet). Hierdoor startte o.a. Bas Kok in de basis en schoof Joris Kortenhorst door naar de voorste linie.

In de eerste helft was het spel van beide ploegen zeer matig te noemen. Veelvuldig werd de lange bal gehanteerd en was er van positiespel nauwelijks sprake in De Kwakel. Diverse passes waren bovendien onzorgvuldig, waardoor vele toeschouwers zich afvroegen of dit wel een wedstrijd op tweede klasse niveau betrof. Gelukkig kon het mooie weer veel goedmaken, maar zonder noemenswaardige hoogtepunten werd de rust met een 0-0 stand bereikt.

Vlak na de rust kregen de Kwakelaars al snel een penalty mee. Jim Klijn, vorige week goed voor 4 assists, ging achter de bal staan, maar zijn inzet werd gekeerd door de Haagse doelman. In de 50e minuut kreeg GDA, dat haar eerste drie wedstrijden verloor, eveneens een strafschop. Dit nadat doelman Tobias Ravelli in een duel, een Haagse aanvaller een duw gaf in het zestienmetergebied. De spits van de gasten schoot de bal vervolgens, via de binnenkant van de linkerpaal, binnen, 0-1. Na deze achterstand lukte het KDO niet om een vuist te maken en bleef het spelniveau ondermaats. In de 70e minuut kwamen Jesse Stange en Thomas Stevens binnen de lijnen om aanvallend meer gevaar te stichten. Echter konden ook zij het verschil niet maken tegen GDA. Toen vlak voor tijd de Haagse gasten de 0-2 binnenkopte, was de eerste nederlaag van het seizoen een feit.

Volgende week heeft KDO de mogelijkheid om deze wedstrijd snel te doen vergeten als het op bezoek gaat bij ROAC. Bij deze ploeg staat Hein Leliveld, die op vrijdag 23 november a.s. voor de zesde keer de voetbalquiz in onze kantine zal presenteren, nog steeds aan het roer. De wedstrijd begint om 14:00 uur op sportpark Hertogspark in Rijpwetering.

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Menno Lingeman (78e Erik Verbruggen), Roy Verkaik, Timo Kas, Mitchel Smits, Jim Klijn, Bas Kok (70e Thomas Stevens), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joris Kortenhorst (70e Jesse Stange).

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf
    Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.