<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO gunt André Wetzel geen punt in De Kwakel

28 oktober 2018
    Na twee onnodige nederlagen op rij in de competitie, kwam afgelopen zondag koploper HVV op bezoek in De Kwakel. Tegen deze Haagse ploeg kon trainer Raymond de Jong niet beschikken over de geblesseerden Sven Vlasman (knie) en Mathijs van Rijn (hamstring). Doordat deze basisspelers ontbraken, startte o.a. Thomas Stevens en Mika van der Weijden vanaf de aftrap.

Van meet af aan was het een boeiend duel in De Kwakel. KDO, gesteund door de midweekse 3-0 bekeroverwinning op MSV’19, liet direct zien voor een goed resultaat te willen gaan. In een 4-3-3-formatie werden regelmatig de Kwakelse buitenspelers gevonden, wat ook tot leidde tot gevaar voor het Haagse doel (o.a. een bal op de paal in de 2e minuut). In de 11e minuut kwamen de Kwakelaars alsnog op voorsprong via Thomas Stevens. De jonge Kwakelse rechtsbuiten zag zijn eerste schot nog gekeerd worden door de doelman van HVV, maar in de rebound was het alsnog raak, 1-0.  De Hagenezen, met de ervaren trainer André Wetzel (o.a. Willem II, VVV en ADO Den Haag) op de bank, waren voetballend bij vlagen beter dan KDO. Diverse malen stuitte HVV echter op de hechte Kwakelse verdediging en kon zodoende amper gevaarlijk worden. Met een 1-0 stand werd de rust bereikt.

Vlak na rust profiteerde KDO optimaal van een blunder van de Haagse keeper Nagtegaal. Een corner vanaf de rechterkant wist de sluitpost namelijk niet goed te verwerken, waardoor hij de bal losliet. Jim Klijn zag dit gebeuren en kon vervolgens eenvoudig de 2-0 binnenschieten. Het effect van de twee wissels van André Wetzel in de rust, werd hiermee gelijk teniet gedaan. Na de tweede Kwakelse treffer kwam KDO in de 50e minuut wel goed weg toen een kopbal van HVV-er Janssen op de lat uiteenspatte. De Kwakelaars, die vorig seizoen twee keer van deze Haagse ploeg verloren, bleven als team strijden en kregen steeds meer ruimte om te voetballen. De verdediging van HVV was minder hecht dan verwacht op basis van de dertien punten in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen.

Uiteindelijk gaf de individuele klasse van Jesse Stange in de 85e minuut de doorslag in de wedstrijd. Na een afgemeten lange bal van achteruit nam Jesse de bal, in het zestienmetergebied, goed aan. Vervolgens omspeelde hij één tegenstander, week uit naar de rechterkant, maar verraste de Haagse doelman alsnog met een schot in de korte hoek, 3-0. Met tien man (geen wissels meer voor handen, terwijl de schouder van Timo Kas uit de kom ging) moest KDO in de slotfase één tegendoelpunt incasseren. De 3-1 voorsprong kwam echter geen moment meer in het gedrang.

Kortom, de tweede overwinning van KDO van dit seizoen werd een feit en HVV moest afstand nemen van de koppositie in de 2e klasse C. KDO staat nu op de negende plaats, waarbij aangetekend dient te worden dat er één wedstrijd minder gespeeld werd. Volgende week mogen de Kwakelaars het op gaan nemen tegen promovendus Altior. De ploeg uit Langeraar verloor zijn eerste drie wedstrijden, maar de daaropvolgende drie wedstrijden werden gewonnen. Met andere woorden, de plankenkoorts van de tweede klasse hebben zij overwonnen en KDO kan zijn borst nat gaan maken in deze burenruzie. De wedstrijd begint om 14:00 uur op Sportpark Altior en wij hopen op jullie komst!

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Joris Kortenhorst (75e Menno Lingeman), Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Thomas Stevens, Joeri Stange, Mika van der Weijden (64e Roy Verkaik), Bart Hoving (42e Bas Kok) en Jesse Stange.

Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.

Heb je je al ingeschreven voor de voetbalquiz van KDO op 23 november a.s.? Zo nee, doe het hier dan direct.