Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO met negen man diep in blessuretijd onderuit tegen Foreholte

25 november 2018

Na de 3-1 thuisoverwinning van vorige week tegen ESTO kwam afgelopen zondag Foreholte op bezoek in De Kwakel. Zonder diverse geblesseerde basisspelers, wilde KDO graag de positieve lijn van vorige week doortrekken tegen de nummer vier van de ranglijst.

In de beginfase van de wedstrijd was het al snel duidelijk dat KDO de wedstrijd controleerde en veelvuldig op de helft van Foreholte aan de bal was. In de 10e minuut werd dit veldoverwicht beloond door een fraai openingsdoelpunt van Jesse Stange. Na een aanval over meerdere schijven wist Joeri Stange met een steekbal zijn broertje Jesse te bereiken. Jesse kapte vervolgens zijn tegenstander uit en schoot knap de 1-0 binnen in de verre hoek. De gasten uit Voorhout hanteerde vooral de lange bal en schuwde het duel niet met enkele fysiek sterke spelers. In de 17e minuut kwam Foreholte uit het niets op gelijke hoogte toen spits Toni Arroyo uit een corner de 1-1 binnenkopte. Na een half uur spelen was Joeri Stange, met een schot vanaf de rand van het zestienmetergebied, dichtbij de 2-1 maar de doelman van Foreholte redde bekwaam. De Kwakelaars bleven echter geduldig en drukten de Voorhouters steeds verder achteruit. Vlak voor rust kreeg KDO loon naar werken, toen het een terechte strafschop kreeg. Verdediger Erik Verbruggen werd in de zestien aan zijn nek getrokken, waarna Bas Kok vanaf elf meter de verdiende 2-1 aantekende. Met deze tussenstand werd even later ook de rust bereikt.

In de tweede helft hoopte KDO snel de 3-1 te maken en kreeg hier enkele mogelijkheden voor. Het was daarentegen Foreholte dat in de 53e minuut op gelijke hoogte. Vanaf elf meter wist Toni Arroyo zijn tweede treffer van de middag te maken, 2-2. Na deze gelijkmaker werd de wedstrijd grimmiger, beide ploegen lieten zich niet afbluffen, wat resulteerde in enkele harde overtredingen. Dit werkte in het voordeel van Foreholte, wat steeds gevaarlijker wist te worden. In de 72e minuut was het KDO alleen dat op schitterende wijze wist te scoren en hiermee de leiding nam in de wedstrijd. Na een lange en sterke solo van Jesse Stange zag hij Jim Klijn op de rand van de zestien vrijstaan. De technische begaafde Jim schoot vervolgens op prachtige wijze de bal, via de binnenkant van de paal, in het net, 3-2 voor KDO.

Wat erin de vijf minuten na deze Kwakelse voorsprong gebeurde is nog steeds lastig te omschrijven. Eerst kreeg aanvoerder Timo Kas zijn tweede gele kaart van de middag, nadat hij ‘ongelukkig’ op de teen van zijn tegenstander terechtkwam met zijn voet. En een minuut later mocht ook Jesse Stange richting de kleedkamer gaan, toen hij doorgelopen zou hebben op de doelman van de gasten, die wel erg makkelijk en overdreven naar de grond ging. Voor Jesse was dit ook zijn tweede gele kaart van de wedstrijd, zodat KDO in de slotfase noodgedwongen verder moest met negen spelers. Foreholte rook zijn kans en kreeg steeds meer ruimte om te voetballen. In de 83e minuut tastte doelman Tobias Ravelli mis in de lucht na een voorzet vanaf de linkerkant. Invaller Sam Lemmers van de gasten profiteerde hier maximaal van en kopte van dichtbij de 3-3 tegen de touwen. Het enige wat KDO kon doen was tegenhouden en het spel vertragen. Aanvallend was het onmachtig tegen de vele Voorhoutse verdedigers. Er was genoeg speloponthoud in de tweede helft, maar zes minuten blessuretijd was wel erg gortig. Je voelt het al aankomen, want in de 96e minuut was het Foreholte dat alsnog de leiding wist te pakken en de 3-4 aantekende. Even later floot de scheidsrechter af en dropen de Kwakelaars zwaar teleurgesteld het veld af.

Kortom, bij KDO ging alles mis in slotfase van de wedstrijd, waardoor er een zekere overwinning weggegeven werd. Erg ongelukkig allemaal, wat ook negatieve gevolgen heeft voor de plaats op de ranglijst. KDO is namelijk gezakt naar de zevende plaats, terwijl in het Kwakelse kamp het gevoel heerst dat er veel meer inzit. Aankomende zondag nieuwe kansen, want dan gaat KDO op bezoek bij DOSR in Roelofarendsveen. De wedstrijd begint om 14:00 uur op Sportpark Alkemade Oost.

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Bart Hoving, Joeri Stange, Thomas Stevens (75e Joris Kortenhorst), Bas Kok en Jesse Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.