Gymnastiek

Dance Aerobics Gymnastiek biedt gymnastiek lessen aan voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Heeft U na het lezen van onderstaande informatie nog vragen,mail  gymnastiek@kdo.nl
 
Peuter en kleutergym ( zie peuter- en kleutergym met nijnte beweegdiploma)
Peutergym  maandag 14.45 tot 15.30 uur
Kleutergym woensdag 15.15 tot 16.00 uur

Gymnastiek vanaf 6 jaar - maandag van 16.30 -17.30 uur 
Dit uur is speciaal bedoeld voor startende gymnasten van de basisschool. De lessen zijn gericht op basisvormen van bewegen: rollen, duikelen, lopen, springen, zwaaien, balanceren, klimmen, en meer. Het hoofddoel in deze lessen is plezier hebben in bewegen en aanreiken van zoveel mogelijk verschillende bewegingen.

Gymnastiek maandag van 17.30 -18.30 uur 
Dit uur is voor de iets gevorderde gymnasten en de kinderen die op iets latere leeftijd starten. Juf Marianne beslist in overleg met de ouders in welke groep de kinderen kunnen starten.

   
Turnen incl. selectiegroep - maandag van 18.30-19.30 uur 
In deze groep noemen we het echt turnen. Het niveau gaat omhoog. De handstand wordt handstand doorrollen of handstand overslag. Die doen we dan niet alleen op de lange mat maar ook over de kast of van de balk af.  We werken net als in de andere groepen in niveaugroepjes.  Hierbij werken we met het NTS = Nationaal Turn Systeem van de KNGU. Het principe van drie of vier onderdelen per keer oefenen blijft gehandhaafd. In dit lesuur wordt geturnd vanaf niveau 12.

De lessen zijn zowel voor meisjes als jongens.
Heb je zin om mee te doen doe dan vrijblijvend een keertje mee.           

Voor de meisjes én jongens die op recreatief niveau turnen, geldt dat er vanaf 6 jaar ook aan wedstrijden deelgenomen kan worden. Samen met verenigingen uit de buurt, te weten:Kwiek uit Nieuwveen, Zevensprong uit Zevenhoven en ODI uit Leimuiden organiseren we bij toerbeurt wedstrijden. Dit kunnen springwedstrijden zijn of wedstrijden met toestellen. De eerste doe je met een groep en de tweede individueel. In de agenda van deze site staan de data van de wedstrijden vermeld.

Selectiegroep woensdag van 16.00 - 18.00 uur
Vanaf januari 2008 is er een nieuwe groep. De meisjes die het juiste niveau halen, kunnen uitgekozen worden om aan de selectie groep deel te nemen. Zij hebben dan buiten hun training bij hun leeftijdsgenoten op maandag een extra training op woensdag van 16.00- 18.00uur. Hier wordt specifiek voor selectiewedstrijden getraind. Hiervan zijn er drie per seizoen. Meestal in november, januari en april. Dan turn je tegen de selectiegroepen van de andere verenigingen uit de omtrek op de onderdelen: balk, ongelijke brug, lange mat en sprong.

De lessen op maandagmiddag worden gegeven door Marianne Kleijer en op woensdagmiddig door Britt Lebeque en zijn allemaal in de sporthal bij KDO (ingang scholen) 


Kleding
Voor de meisjes is er vanaf september 2015 een nieuw turnpakje te koop.
Nadere informatie mail naar; d.c.w.winter@online.nl

Voor de jongens het zwart met rood afgezette standaard trainingshirt van KDO.
De jongens dragen hierbij een zwarte korte broek verkrijgbaar bij DUO-sport Uithoorn.
.

Gymnastiek / Fit + zie senioren

Evenementen
Weer
  • 5,0°
    Zwaar bewolkt
    Zon, stapelwolken en een bui
Buienradar.nl