Conditie op peil houden?

Een onderdeel van KDO dat doorgaans minder aan de weg timmert, maar zeker niet minder gezellig is, is de Trimclub. Er is een trimclub voor mannen en een trimclub voor dames.

Al vele jaren komt op maandagavond een ploeg heren bijeen om de conditie op peil te houden. De trimavond wordt begonnen met een warming up waarna de avond verder wordt gevuld met conditionele oefeningen waaronder korte en langere sprint /loop oefeningen, rek en strek bewegingen en vanzelfsprekend ontbreken ook verschillende balsporten niet. Dit alles zowel individueel of in groepsverband. De oefeningen worden In eigen tempo uitgevoerd waarbij een ieder zijn of haar eigen grens bepaalt. Gezelligheid staat hierbij voorop.

Sinds begin van het seizoen 2020-2021 is er ook een dames trimgroep opgestart op de maandag avond. Een groep dames welke in het verleden actief gevoetbald heeft zowel op het veld en in de zaal hadden de wens om op een avond weer lekker in de buitenlucht te blijven sporten. Dat dit bij andere sportieve dames te horen kwam is inmiddels wel gebleken en hebben zich ook aangesloten op de maandag avond zodat er een gemêleerde groep enthousiaste sporters actief zijn.

Mochten er nog dames aan willen sluiten is dit altijd mogelijk, een paar keer meetrainen om te kijken of dit wat voor je lijkt is dus geen probleem.

Er is gelegenheid om jezelf om te kleden en na afloop een verfrissende douche te nemen.

De trimclub heeft geen specifieke doelgroep of leeftijdscategorie waarop men zich richt. Leeftijden van 20+en 70- zijn dan ook geen uitzondering. De meeste leden hebben een sport achtergrond van schaatsen, voetbal en zelfs halve en hele marathon lopers dienen zich aan. Ook mensen met weinig of geen sport ervaring zijn bij deze club welkom.

Over het algemeen hebben de leden geen tijd of zin meer in actieve wedstrijdsport maar willen gewoon één keer in de week lekker bewegen. Er wordt op het kunstgrasveld getrimd.

De training voor de mannen wordtgegeven door Wietze Lek die de oefeningen gevarieerd op de deelnemers afstemt.

Activiteiten welke jaarlijks extra georganiseerd worden, zijn bijvoorbeeld: Laatste trimclubavond van het jaar met oliebollen en appelflappen, trimclub sportavond in de KDO sporthal, poldersport activiteiten, beach-volleybal, zeilweekend , wadlopen en tal van andere leuke gezellige activiteiten.

Trainingstijden

De trainingen zijn elke maandag op het derde veld.

Het trimseizoen begint elk jaar op de eerste maandag na de Kwakelse kermis.

Mannen: van 20.30 uur tot circa 21.45 uur.
Dames:  van 20.00 tot circa 21.00 uur.   Trainen door Herman Westerbos, e-mail , 06 22494555 of 0297 53 32 60

Contactpersoon:

Arnoud Overwater. 

a.overwater@gmail.com

Tel:  06 30230455 of  0297 568202