Trainingstijden

•Dinsdag (19:30-21:00) Gevorderden training voor recreatie- en wedstrijdlopers

Dit is de training waar de basisklimtechnieken worden verfijnd om zo efficient mogelijk te klimmen en zo lang mogelijk de verzuring in de armen uit te stellen. In perioden vlak voor een wedstrijd doen we veel aan korte explosieve trainingsvormen en perioden waarin er geen wedstrijden zijn werken we juist aan uithoudingsvermogen in de vorm van langere klim en loopsessies. In deze trainingen verdiepen we onze kennis en praktische technieken die we op de woensdagavonden al hebben aangeleerd. 

o Klimsnelheid: Altijd leuk om op techniek hard door de touwen te gaan
o Klimveiligheid: Ondanks 4 meter hoogte toch veilig over een touw of balk swingen
o Hoe stel ik verzuring uit? En welke escapes heb ik nog als ik wel verzuurd raak?
o Allround sterk worden: Door middel van een intensieve buikspiersessie aan het touw versterk je ook je handen, armen, rug en schouders. 

•Woensdag (19:00-20:00)

Training basis klimtechniek Voor alle leden maar vooral voor recreatief ingestelde- en startende leden Hier worden de basis klimtechnieken behandeld ter voorbereiding op de dinsdagavond training. Zoals bijvoorbeeld de beenklem, deze is onmisbaar om een verticaal touw in te kunnen klimmen. De apenhang is de techniek om horizontaal touw te overwinnen. Zo zijn er nog vele andere technieken die in deze training aan bod komen. 

•Woensdag (19:00-20:00) Jeugdtraining

De jeugdtraining is toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar mét zwemdiploma A. De kinderen leren alle klimtechnieken aan en kunnen ook meedoen met de wedstrijden.Het Jeugd Survivalrun Circuit kent 6 subcategorieën:

 • JSR 10-11 jongens
 • JSR 12-14 jongens
 • JSR 15-17 jongens
 • JSR 10-11 meisjes
 • JSR 12-14 meisjes
 • JSR 15-17 meisjes
De oudere en/of beter klimmende jeugd met ambitie zal worden uitgenodigd om ook op dinsdag (en zondag) mee te trainen. Dit is ter beoordeleing van de jeugdtrainer.

• Zondagochtend (09:30-11:30) Gevorderdentraining

Zondagochend betreft een duurtraining met het oog op wedstrijdvoorbereiding voor volwassenen

Het doel van deze training is om een echte wedstrijd te simuleren. De training vindt in de basis plaats op het terrein van KDO. Vanuit daar kunnen er verschillende routes afgelegd worden. Er worden onderweg veel en pittige hindernissen genomen met bijvoorbeeld waterdoorwadingen en boomstam hakken. 

Voor de echte die hards met voldoende klimervaring is er de mogelijkheid om een extra ronde te doen langs het terrein van Poldersport. Dit laatste gebeurt altijd onder begeleiding van (en op uitnodiging van) één van de trainers. 


Dinsdagavond19.30 - 21.00 uurGevorderden training
Woendsdagavond19.00 - 20.00 uurJeugdtraining
Woendsdagavond19.00 - 20.00 uurTraining voor recreanten
Zondagochtend09.30 - 11.30 uurGevorderden training (zwaar)
Evenementen
Weer
 • 15,2°
  Zwaar bewolkt
  Vanmiddag opnieuw regen- en onweersbuien
Buienradar.nl