<< Zaalvoetbal nieuws
Nieuws
  • Klinkende 4-0 overwinning voor KDO 2 tegen koploper De Bilt

6 april 2014

Nadat er afgelopen week twee oefenwedstrijden werden gewonnen (3-0 van Kickers 2 en 3-1 van Nicolaas Boys 2), speelde KDO 2 afgelopen zondag thuis tegen koploper De Bilt. De ploeg van Richard van Dijk begon sterk aan de wedstrijd en kreeg in het eerste kwartier drie goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Gescoord werd er niet, waardoor De Bilt in de wedstrijd bleef en zich steeds nadrukkelijker liet gelden. Tot groot genoegen van het tweede kregen de Kwakelaars na een half uur spelen een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Specialist Jim Klijn ging achter de bal staan en schoot op prima wijze de 1-0 tegen de touwen. Vijf minuten later vergrootte Remco de Boer de voorsprong, waardoor KDO in een zetelpositie terechtkwam.

In de tweede helft maakte Patrick van de Nesse al snel de derde treffer na een uitgekiende voorzet van Joost Samsom. De Bilt, zichtbaar van slag door deze ruime achterstand, werd steeds gefrustreerder en lieten dit blijken door enkele forse overtredingen. In de 65e minuut scoorde Elton Shehu de 4-0, wat uiteindelijk ook de eindstand betekende. Door deze knappe overwinning heeft het tweede aansluiting gekregen met Kampong en Ouderkerk. Beide teams hebben één wedstrijd minder gespeeld dan KDO, maar Kampong staat nu gelijk in punten, terwijl Ouderkerk één punt meer heeft behaald dan de Kwakelaars. De nummer tien is genoodzaakt tot het spelen van nacompetitie, gezien het vertoonde spel van vandaag is er nog veel mogelijk zijn om deze plaats te ontwijken. Op zondag 27 april hervat het tweede de competitie met een thuiswedstrijd tegen Kampong 3.