Zaalvoetbalnieuws

<< Zaalvoetbal nieuws
Nieuws
 • KDO 1 zaalvoetbal bijna kampioen!

  8 april 2014

  Het 1e zaalvoetbalteam van KDO kan aanstaande vrijdag 11 april kampioen worden in de 3e klasse. Het team bestaande uit een mooie uitgebalanceerde mix tussen oud en huidige selectiespelers van KDO veldvoetbal heeft aan 1 punt genoeg in de uitwedstrijd tegen Parkstad om kampioen te worden. Zelfs bij een verlies kan zeer waarschijnlijk de champagne ontkurk worden, aangezien het gat naar nummer 2 ABN AMRO 3 punten bedraagt en bij gelijke stand het doelsaldo doorslaggevend is. Het doelsaldo is ruim in het voordeel van de Kwakelaars (+55 om +23).

  Het seizoen begon op een warme maandagavond niet eens zo goed voor de nog naar conditie zoekende spelers van KDO1. In Amsterdam werd er met 5-3 verloren van een compact en uitstekend counterend ABN AMRO. Dit team bleek naderhand de grote concurrent in de kampioenstrijd te worden. Ook de 2e wedstrijd bracht geen winst, in een zeer grimmige wedstrijd tegen DCG werd er in de thuishal van KDO met 2-2 gelijk gespeeld. Het team van DCG had voornamelijk spelers met een ‘kort lontje’ en dat bleek de volgende wedstrijden van dit team nog steeds het geval. Vanuit de KNVB kwam al snel het bericht dat DCG uit de competitie werd gehaald en hiermee verviel het gelijke spel van KDO. De 3e wedstrijd van het seizoen leverde een dikke overwinning op tegen één van de twee Plein83 teams die in de poule van KDO zit. Deze overwinning was het startsein van een reeks opeenvolgende overwinningen van KDO, maar liefst 7 overwinningen op rij werden er behaald! Deze wedstrijd was ook het startsein van een nieuw geboren traditie “de onder-de-douche-meezing-hits”. Een CD met voornamelijk nostalgische liedjes die het best ten gehore komen bij een minimaal aantal van 10 alcoholische drankjes en met een hoog “mee-lal” gehalte. Bij iedere overwinning werd op de terugreis de CD op volume 22 gezet en uit volle borst meegezongen.

  Halverwege de competitie was het duidelijk dat 2 teams strijden voor de 1e plaats, KDO en ABN AMRO. Dit team had onderweg eenmaal gelijk gespeeld en eenmaal verloren en stond dus 2 punten achter op koploper KDO. In december stond de belangrijke terug wedstijd tegen dit team gepland. Juist in deze periode kampte KDO met een aantal blessures (de vraag blijft altijd of spelers wel op het veld moeten voetballen als deze ook in de zaal spelen, het veldvoetbal levert altijd een verhoogt risico op blessures). Daarnaast had clubtopscoorder Patrick den Haan ineens een weekendje weg gepland en was hij niet bereid om een uurtje later te vertrekken naar het vakantieoord om zo de belangrijke wedstrijd alsnog mee te doen. Met een krappe selectie werd er vervolgens met 3-4 verloren in een kolkende KDO sporthal, waardoor KDO naar de 2e plaats afzakte. Een aantal wedstrijden later werd in Amsterdam een historische nederlaag geleden, 9-3 tegen het in de middenmoot bivakkerende OSV… het kampioenschap leek verspeeld. Maar de broodnodige hulp kwam vervolgens van onze “buren” uit Kudelstaart RKDES, zij wisten ABN AMRO met een nederlaag naar huis te sturen waardoor alles weer openlag. Toen ABN AMRO ook van Plein83 verloor had KDO de koppositie weer in handen en deze is tot op heden niet meer uit handen gegeven en kan aanstaande vrijdag dus worden omgezet in een prachtig kampioenschap.

  Mocht je aanstaande vrijdag hinder ondervinden van een platte kar die vanuit Amsterdam richting de Kwakel rijdt met harde muziek en lallende teksten als:

  “Aaaaalllll kreeg ie nooit een lintje, van verdienste op zijn borst”

  “Vader Abraham had 7 zonen, en 7 zonen had Vader Abraham”

  “Tetettettteehheteddede”

  Toeter dan even en zing gerust een deuntje mee, want dan zijn het de mannen van KDO 1 die zojuist kampioen zijn geworden!!

  De selectie van KDO 1 bestaat (in willekeurige volgorde) uit:

  Tim ten Brink

  Timo Kas

  Sjors Kas

  Michael Meijer

  Jim Voorn

  Dennis Hogerwerf

  Patrick den Haan

  Dennis Pouw

  Maykel Sitvast

Evenementen
Weer
 • 3,6°
  Zwaar bewolkt
  Vanuit het noorden zonovergoten!
Buienradar.nl