Nieuws

<<Terug
  • Forse bezuinigingen voor de sportverenigingen in Uithoorn

    27 oktober 2012

    Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Uithoorn heeft voor de meeste sportverenigingen tot 2015 forse bezuinigingsplannen aangekondigd. Deze bezuinigingsplannen hebben met name betrekking op het onderhoud van de accommodaties. Wanneer deze plannen door de Gemeenteraad worden goedgekeurd betekent dit dat vele sportverenigingen financieel in de problemen komen.

    Ook voor KDO hebben deze maatregelen consequenties.

    Op 31 oktober a.s. is er in de Raadszaal van het Gemeentehuis een hoorzitting waarvoor alle voorzitters van de sportverenigingen uit De Kwakel en Uithoorn afzonderlijk spreektijd hebben aangevraagd. Naast onze voorzitter Peter Oudshoorn komen ook de volgende voorzitters aan het woord; Wim Verlaan, Voorzitter Atletiek Klub Uithoorn, Bart Top, Voorzitter hoofdbestuur Legmeervogels, Linda de Beij, Voorzitter Honk - en Softbalvereniging Thamen, Gerard van Veen, Voorzitter Uithoornse Wieler Trainings Club en Rob Das namens Qui Vive. Op 8 november a.s. neemt de Gemeenteraad een definitief besluit.

    Ter voorbereiding hadden de voorzitters op dinsdag 23 oktober alle fractievoorzitters uitgenodigd voor een spoedoverleg bij KDO. Op zondag 28 oktober is een delegatie van de voorzitters, waaronder Peter Oudshoorn, te gast bij het sportprogramma van Rick FM. Verder zullen de locale en regionale media de komende week aan dit onderwerp uitgebreide aandacht besteden.

    In het komende Ons Doel zal meer informatie worden gedeeld. Willen we het sporten betaalbaar houden en ons complex in prima conditie houden, dan moeten we tegen deze bezuinigingen sterk ageren. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

    Het hoofdbestuur

Evenementen
Weer
  • 7,0°
    Zwaar bewolkt en regen
    Nog even koud en aanhoudend wisselvallig
Buienradar.nl