DAG Nieuws

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
  • W.A. Verlaan toernooi bij KDO D.A.G.

    13 april 2023

    Het is maandagochtend, 2e paasdag, thuis is er geen tijd voor een  uitgebreid paasontbijt voor de jongste kinderen die op turnen zitten.

    Om 9.00 uur begint namelijk het W.A. Verlaan toernooi. De hele zaal staat vol met toestellen en de allerjongste groep, de peuters en kleuters, laten aan het publiek zien wat zij allemaal al oefenen tijdens de lessen. Samen met de juf en hulpjes gaan ze in de grote zaal langs al die spannende toestellen.
    We zien dat ze onder andere al kunnen balanceren, springen, draaien en rollen. Voor een aantal kinderen toch wel erg spannend, maar uiteindelijk gaan alle kinderen met het beweegdiploma naar huis! 

    Daarna is het de beurt aan de onderbouw. Meiden van de selectie worden gekoppeld aan de groepjes, zodat deze groep geholpen kan worden bij de volgende toestellen: balk, brug, sprong en vloer.
    De oefenstof zit zo in elkaar dat de kinderen kunnen laten zien wat ze al hebben geleerd en welke kenmerken van de elementen ze al beheersen. Het is niet echt een wedstrijd, maar meer een meetmoment.
    Het gaat vooral om het plezier en bezig zijn met turnen.
    De jury zit al in de zaal en bekijkt wat er al wordt beheerst. Dit wordt omgezet naar een cijfer en zo gaan alle kinderen met een diploma naar huis. Aan de hand van deze cijfers wordt er bekeken welke kinderen op het podium mogen komen voor een medaille. 

    De onderbouw is verdeeld in 2 groepen.
    Jaitley Godlieb staat op het podium met een bronzen medaille, Lisa van Rijn met de zilveren medaille en Oumayra Boukhissou mag als laatste het podium beklimmen voor de gouden medaille!
    Bij de andere groep wordt Guusje Jansen 3e, Lizzy Kooijman 2e en Fleur Verweij 1e. Fleur is vol verbazing en moet er even van bijkomen, er hangt een gouden medaille om haar nek!

     Mert Gul is bij de onderbouw de enige jongen die tijdens dit toernooi in actie komt.
    Op de ringen, brug, sprong, vloer en rekstok laat hij aan het publiek en de jury zien wat hij al beheerst. Hij heeft mooie cijfers behaald en gaat met een gouden medaille naar huis! 

    Voor de onderbouw is er dan even tijd om bij te komen, maar voor de selectiegroep juist een moment van actie. Zij hebben een mooie vloerdemonstatie voorbereid om aan iedereen te laten zien. Echt even genieten van 11 meiden die prachtige oefeningen op de vloer laten zien.

    Daarna gaan deze meiden zich direct weer omkleden en maken ze zich op voor hun eigen wedstrijd. Tijdens het komende uur gaan de meiden van de selectie en midden- en bovenbouw laten zien wat ze kunnen op de balk, brug, sprong en vloer.

    Ook nu schrijven de juryleden druk mee tijdens de oefeningen en gaan alle kinderen met een diploma naar huis.

    Binnen deze turnende groep meiden zijn er medailles te verdelen voor de selectie, deze groep traint 2 uur per week en voor de andere meiden die 1 uur per week trainen. 

    Maar na de wedstrijd worden nog niet meteen de diploma’s en de medailles uitgereikt, want er is nog een demonstratie.

    Victoria Visser laat in de ringen een mooie demonstratie van lucht acrobatiek zien. Iedereen kijkt zijn ogen uit als Victoria met behulp van doeken aan de ringen allerlei prachtige oefeningen toont. 

    Het einde van het toernooi nadert, dus gaan we met z’n allen naar de kantine waar het podium al klaar staat. Uiteraard krijgt eerst iedereen zijn diploma en dan komen er nog 3 meiden naar voren.

    Op het podium staat op plek 3 Iris Kruistum, plek 2 Sterre Jolie Uljee en op plek 1 Jelaiza Broekema!

    En bij de meiden van de selectie krijgt Lisa van der Hoorn de bronzen medaille, Pien de Kuijer de zilveren medaille en Maite Hermans de gouden medaille! 

    Wij hebben een ontzettend gezellige en sportieve ochtend gehad waarbij de kinderen aan veel publiek en juryleden hebben laten zien wat ze allemaal al beheersen. Het is fijn om er met hulp van ouders en kinderen zo’n mooie dag van te maken!

     

     

     

     

Evenementen
Weer
  • 15,8°
    Zwaar bewolkt
    Vannacht droog, overdag kans op stevige onweersbuien
Buienradar.nl