Yoga

 Voor volwassenen hebben wij 9 verschillende uren van Yoga tot Aerobics en Shape . Elk met een eigen niveau. De lessen worden gegeven door deskundige instructrices. Tijdens alle lessen wordt er begonnen met een warming up, daarna ongeveer 20 minuten intensief bewegen gevolgd door spierverstrekkende oefeningen en een cooling down. Afhankelijk van de groep worden regelmatig steps, gewichtjes en dyna bands gebruikt. Alle aerobics lessen worden gegeven in de nieuwe sportzaal van KDO. Kleding advies: makkelijke kleding en goede binnen sportschoenen(Pilates en Yoga: geen sportschoenen wel sokken)).Neem een grote handdoek mee, die je op het aanwezige matje kan leggen tijdens de oefeningen op de vloer  en flesje water om te drinken tijdens de les.

Bij de Yoga nemen de meeste leden eigen matje mee. In de winter is het ook fijn om sokken en een deken of dikke handdoek mee te nemen , die gebruikt kunnen worden tijdens de ontspanningsoefeningen.


Wat is yoga?

Yoga is een lange, leuke en inspirerende reis, waar je waarschijnlijk je leven lang mee bezig zult zijn. Als je wilt beginnen met yoga, kunnen er echter soms wat obstakels ontstaan. Je bent niet lenig genoeg. Je voelt alles pijn doen. Kortom je komt heel veel weerstand tegen. Niets blijft zoals het is. Hou even vol, straks is het voorbij.

Sommige beoefenen yoga om er rustig van te worden, anderen om meer in balans te komen met hun gevoel of meer energie te krijgen. Sterker en leniger te worden. Intuïtiever. Elke motivatie om aan yoga te doen is goed.

Yoga en ambitie gaan niet samen. Je kunt niet goed zijn in yoga, omdat je er ook niet “slechtin kunt zijn. Je kunt het namelijk niet fout doen. De kwaliteit van een beoefening hangt niet af van dat wat je kunt. Wel van wat je probeert. Lenigheid, kracht en concentratie zijn gevolgen van het feit dat je oefent. Hard werken put je niet uit, maar geeft je juist energie. Dat gevoel geeft ook een goede yogales als er een goede dynamiek is tussen verschillende houdingen en een natuurlijke verhouding tussen het bewegen en een gecontroleerde ademhaling.

 

Veelgestelde vragen

Vraag 1: Ik zie dat er wel 4 soorten yoga worden gegeven bij KDO, wat is het verschil en hoe kies ik iets wat bij mij past?

Antwoord: De keuze welke vorm van Yoga het best bij je past, hangt af van diverse factoren, zoals: hoe voel je je?, hoe actief ben je?, heb je lichamelijke beperkingen? en het allerbelangrijkste is, hoe goed je in balans bent met jouw lichaam. Het beste advies is natuurlijk om het gewoon te proberen, KDO biedt verschillende vormen van Yoga op maandag, dinsdag, woensdag of vrijdag.

 

Vraag 2: Is het niet te zwaar voor mij? Ik ben absoluut niet lenig!

Antwoord: Om Yoga uit te oefenen hoef je niet lenig te zijn, Yoga is voor iedereen en tijdens de lessen worden verschillende opties aangeboden zodat iedereen mee kan doen. Het mooie van Yoga is dat door het  regelmatig te doen het je flexibiliteit vergroot. De lichamelijke belasting van yoga is niet zwaar, je bouwt het geleidelijk op. Daarom is yoga voor iedereen, jong of oud!

 

Vraag 3: Ik dacht dat yoga zweverig was.

Antwoord: Men denkt vaak dat yoga zweverig is, maar de yoga die we bij KDO geven focus zich voornamelijk op lichaam en ademhaling, zodat spieren en gewrichten soepel en mobiel blijven en de bewustwording van ademhaling vergroot wordt.

 

Yoga bij KDO aan de Vuurlijn in De Kwakel

Bij KDO D.A.G. worden elke week vier yogalessen gegeven.


Maandagmiddag van 16:00 tot 17.15 uur Ontspanningsyoga o.l.v. Alya
Een heerlijke mix van vloeiende bewegingen, mindful ademhaling en vitaliserende technieken uit diverse yoga tradities (Indiase Hatha yoga, Chinese Tao yoga, Yoga Nidra). Deze les is voor iedereen die meer aandacht wil besteden aan zelfzorg en balans. Door zachte vloeiende bewegingen en een lange eindontspanning (Yoga Nidra) wordt je zenuwstelsel in de staat van “rust en herstel” gebracht, wat het zelfhelende vermogen van je lichaam activeert. Het kan behulpzaam zijn bij slaapproblemen en symptomen van vermoeidheid, burnout, angsten en hormoon-gerelateerde klachten.


Dinsdag van 19:30 tot 20:30 uur Vinyasa/Yin Yoga o.l.v. Moniek     
Dit is een Vinyasa Yoga basics les en elke laatste dinsdag van de maand een Yin Yoga les. De asana’s (houdingen) worden voor dan langere tijd vast gehouden 3 tot 5 minuten. Op deze manier wordt het bindweefsel langzaam gerekt en gehydrateerd en blijven de gewrichten soepel. Zo wordt er ruimte gecreëerd in het bindweefsel en de gewrichten.

-Je bouwt de yogahoudingen vanaf de basis op
-Je kunt op je eigen tempo alle houdingen aanleren
-Je leert stapje voor stapje alle vaardigheden en yoga houdingen
-Je leert op de juiste manier ademhalen en hoe je dit kunt gebruiken om kracht, balans en flexibiliteit te vinden in de houdingen.
-Je ervaart de voordelen van meditatie.


Woensdag van 10:15 tot 11.15 uur Senioren Yoga o.l.v. Grace

Er is nog geen middel tegen het ouder worden, maar door regelmatig Yoga te beoefenen kom je een heel eind. Het is nooit te laat om met yoga te beginnen. Yoga houdt je jong en kan de kwaliteit van je leven verbeteren. Yoga houdt je in beweging en verbetert je balans. Yoga houdt je spieren en gewrichten soepel en mobiel. Deze les is speciaal ontworpen voor senioren, maar is geschikt voor iedereen.


Vrijdag van 19:00 tot 20:00 uur Flow Yoga o.l.v Grace
Een energieke yogavorm waarin alle houdingen in een flow ovenkaar opvolgen. Alle spieren en gewrichten worden geactiveerd, versterkt en versoepeld. De ideale start van het weekend.

 Heeft U na het lezen van onderstaande informatie nog vragen, mail dan naar aerobics@kdo.nl

Evenementen
Weer
  • 14,1°
    Zwaar bewolkt
    Blijvend wisselvallig, maar wel zachter
Buienradar.nl