Bodyshape en Dance en Shape

 Voor volwassenen hebben wij 11 verschillende uren van Yoga tot Aerobics en Shape . Elk met een eigen niveau. De lessen worden gegeven door deskundige instructrices. Tijdens de aerobics en bodyshape lessen wordt er begonnen met een warming up, daarna ongeveer 20 minuten intensief bewegen gevolgd door spierverstrekkende oefeningen en een cooling down. Afhankelijk van de groep worden regelmatig steps, gewichtjes en dyna bands gebruikt. Alle bodyshape lessen worden gegeven in de nieuwe sportzaal van KDO. Kleding advies: makkelijke kleding en goede binnen sportschoenen(Pilates en Yoga: geen sportschoenen wel sokken)).Neem een grote handdoek mee, die je op het aanwezige matje kan leggen tijdens de oefeningen op de vloer  en flesje water om te drinken tijdens de les.


Heeft U na het lezen van onderstaande informatie nog vragen, mail dan naar aerobics@kdo.nl

Bodyshape – maandag 9:30 uur tot 10:30 uur o.l.v. Corine
                      WOENSDAG van 19:00-20:00 uur o.l.v. Monique met Dance achtergrond,                                              

                                                                   Bodyshape, wat is dat?
Kenmerkend voor Bodyshape is dat alle spieren en spiergroepen worden getraind zodat de gehele lichaamsconditie verbeterd, en je figuur er daardoor beter uitziet. Het doel van Bodyshape is om alle spiergroepen van het lichaam te versterken d.m.v. training op muziek met een rustig tempo waarbij de training is gericht op spier - uithoudingsvermogen en - weerstandtraining. Bij deze trainingsvormen worden vaak hulpmiddelen als lichte gewichten of dyna-bands gebruikt.
Bodyshape waarom ?
Het resultaat is snel zichtbaar: een plattere buik, stevigere borsten, achterwerk en dijbenen, het vetpercentage zal dalen Je krijgt weer het perfecte figuur van vroeger. Het leuke van Bodyshape is dat je samen met anderen bezig bent: gezellig, stimulerend, je leert anderen kennen. Bovendien kun je toch in je eigen tempo werken door de individuele aandacht die je krijgt.
Bodyshape wat doe je ?
Er wordt vooral aandacht besteed aan de training van de dieperliggende spiervezels in de buik, benen en billen, maar vooral ook aan de houding tijdens de oefeningen. Door het trainen van deze spieren kun je rugklachten voorkomen. Ook armen en borst komen aan bod. De les begint met een warming-up waarbij de doorbloeding van de spieren wordt bevordert om blessures tijdens de oefeningen te voorkomen. Daarna volgt een uitgebalanceerd programma van oefeningen op een rustig muziektempo voor het versterken van de spieren en het spieruithoudingsvermogen. Soms worden hierbij hulpmiddelen gebruikt die bij Snel en Lenig aanwezig zijn. De les wordt afgesloten met een volledige cooling-down, zodat de afvalstoffen uit de spieren goed kunnen worden afgevoerd en je weer lekker ontspannen naar huis kunt gaan.