Van Aerobics tot Yoga

 Voor volwassenen hebben wij 11 verschillende groepslessen van Yoga tot Aerobics en Shape . Elk met een eigen niveau. De lessen worden gegeven door deskundige instructrices. Tijdens alle lessen wordt er begonnen met een warming up, daarna ongeveer 20 minuten intensief bewegen gevolgd door spierverstrekkende oefeningen en een cooling down. Afhankelijk van de groep worden regelmatig steps, gewichtjes en dyna bands gebruikt. Alle aerobics lessen worden gegeven in de nieuwe sportzaal van KDO. Kleding advies: makkelijke kleding en goede binnen sportschoenen(Pilates en Yoga: geen sportschoenen wel sokken)).Neem een grote handdoek mee, die je op het aanwezige matje kan leggen tijdens de oefeningen op de vloer  en flesje water om te drinken tijdens de les.


Heeft U na het lezen van onderstaande informatie nog vragen, mail dan naar aerobics@kdo.nl

Bodyshape – maandag 9:30 uur tot 10:30 uur o.l.v. Corine
                      WOENSDAG van 19:00-20:00 uur o.l.v. Monique met Dance achtergrond,                                              

                                                                   Bodyshape, wat is dat?
Kenmerkend voor Bodyshape is dat alle spieren en spiergroepen worden getraind zodat de gehele lichaamsconditie verbeterd, en je figuur er daardoor beter uitziet. Het doel van Bodyshape is om alle spiergroepen van het lichaam te versterken d.m.v. training op muziek met een rustig tempo waarbij de training is gericht op spier - uithoudingsvermogen en - weerstandtraining. Bij deze trainingsvormen worden vaak hulpmiddelen als lichte gewichten of dyna-bands gebruikt.
Bodyshape waarom ?
Het resultaat is snel zichtbaar: een plattere buik, stevigere borsten, achterwerk en dijbenen, het vetpercentage zal dalen Je krijgt weer het perfecte figuur van vroeger. Het leuke van Bodyshape is dat je samen met anderen bezig bent: gezellig, stimulerend, je leert anderen kennen. Bovendien kun je toch in je eigen tempo werken door de individuele aandacht die je krijgt.
Bodyshape wat doe je ?
Er wordt vooral aandacht besteed aan de training van de dieperliggende spiervezels in de buik, benen en billen, maar vooral ook aan de houding tijdens de oefeningen. Door het trainen van deze spieren kun je rugklachten voorkomen. Ook armen en borst komen aan bod. De les begint met een warming-up waarbij de doorbloeding van de spieren wordt bevordert om blessures tijdens de oefeningen te voorkomen. Daarna volgt een uitgebalanceerd programma van oefeningen op een rustig muziektempo voor het versterken van de spieren en het spieruithoudingsvermogen. Soms worden hierbij hulpmiddelen gebruikt die bij Snel en Lenig aanwezig zijn. De les wordt afgesloten met een volledige cooling-down, zodat de afvalstoffen uit de spieren goed kunnen worden afgevoerd en je weer lekker ontspannen naar huis kunt gaan.

Aerobics  maandagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur  en van 20.00 tot 21.00 uur  o.l.v. José
De les begint met een warming-up met leuke muziek en vaak al op een lekker tempo.
We maken de spieren dan warm en los. Soms beginnen we al gelijk met een step. De muziek is dan altijd op een wat lager tempo. Daarna pakken we de been en bil spieren erbij doormiddel van uitstap oefeningen, Squat, en lunges. Ook de armen komen aan bod, dit doen we met gewichtjes, body bar, of met dynabands. Tijdens dit uur wordt er ook  intensief aan conditie gewerkt.
Hierna doen we nog vloer oefeningen zoals: buik-, bil- en beenspieren.
Tot slot nog de cooling down, om na afloop weer met een lekker voldaan gevoel weer naar huis te gaan.

Pilates  donderdag van 18:30 tot 19:30 uur o.l.v. Alya
Pilates richt zich op het verbeteren van de lichaamshouding, bewegingstechniek en de ademhaling. Strakker in je vel lichamelijk en geestelijk. Bewegen en ademen worden met elkaar verenigd. Het lichaam werkt als een geheel, als een goed geolied apparaat met onderdelen die goed op elkaar zijn afgestemd om tijdens het sporten en in alledaagse situaties voor een efficiënt gebruik van het lichaam te zorgen.
Resultaten:
Lichaamsbewustzijn
Soepele wervelkolom
Sterke buik en rug spieren
Goede lichaamshouding
Verbeterde motoriek en bewegingstechniek|
Pilates is een mind-body bewegingsvorm gebaseerd op Joseph Pilates. De oefeningen zijn gericht op een goede houding en een sterk spiercorset. Regelmatige beoefening van pilates maakt de spieren lang, de rug krachtig en soepel, de buikspieren sterk, verbeterd de bloedsomloop en de ademhaling. Terugkerende oefeningen worden gekoppeld aan de ademhaling. In de les is er voor ieder niveau een aanpassing en persoonlijke begeleiding.
Hierdoor zal je ervaren dat je beter in balans bent met jezelf en je omgeving.

Yoga-               maandag van 16±00 tot 17:15 uur i.l.v. Alya                                                                                                             dinsdag van 19.30 tot 20.30 uur o.l.v. Moniek 
                         vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur o.l.v. Grace
                         woensdag van 10:15-11:15 uur o.l.v. Grace

Ontspannings Yoga op maandag van 16:00 tot 17:15 uur o.l.v. Alya                                                                         
Deze les is een ontspanningsyoga waarbij de focus ligt op ontspanningen. Het wordt ook wel slaapyoga genoemd. Geen moeilijke oefingen maar rustige eenvoudige oefeningen en extra tijd om te ontspannen.


Yoga op dinsdag van 19.30tot 20.30 o.l.v. Moniek;
Ik geef Vinyasa Yoga basics. Het is de basis voor een goede Vinyasa practice.
Perfect voor de meer beginnende yogi maar ook een sterk fundament voor de meer gevorderde yogi. Hier leren we de basics. Het fundament.
Vinyasa Yoga. Meditatie door beweging.
We synchroniseren adem en beweging. De serie kan echter elke keer net even wat anders zijn.
Ook blijven we af en toe wat langer in een houding om verder te kunnen openen en verdiepen. Dus geen automatische piloot je serie afwerken. Geconcentreerd en volledige overgave.
Waar we ook wel eens de flow onderbreken voor een uitdagende houding tegen de muur zoals een handstand. Natuurlijk allemaal op je eigen niveau.
De practice heeft een reinigende werking op het lichaam en het versterkt het lichaam en maakt het soepel en licht.
Kortom een volledige workout voor body en mind.
Elke laatste dinsdag van de maand geef ik een Yin Yoga les.
Deze les bestaat uit verdieping en verstilling waarbij je langer in de houdingen blijft om bewust te kunnen worden van het lichaam, emoties en de mind. Het langer blijven in de houdingen zorgt ervoor dat we spierspanning kunnen loslaten. Het geeft dus letterlijk en figuurlijk ruimte in lichaam en geest.
Kom het ontdekken, tot op de mat.
Namasté,
Moniek

Yoga op vrijdag van 19.00 tot 20.00 uur o.l.v. Grace
Wat is Yoga, die vraag is vaak niet altijd even makkelijk te beantwoorden, het is voor iedereen heel persoonlijk wat Yoga is. Maar voor de vrijdagavond KDO Yoga les, focus ik op beweging, flexibiliteit, mobiliteit en spierkracht training. Bij het doen van de bewegingen is ademhaling heel belangrijk. Door te focussen op je ademhaling ontspan je en breng je rust in jouw lichaam.
Door Yoga krijg je meer energie en vergroot je jouw balans, Bewegen geeft het lichaam meer flexibiliteit (Motion is Lotion). In de vele jaren dat ik Yoga les geef hoor ik ook vaak dat Yoga een gunstig effect heeft op stress en slapeloosheid. Door het los laten van de spanningen in je lichaam, kan Yoga ook helpen om rug en nekklachten te voorkomen.Door Yoga regelmatig uit te oefenen ben je meer bewust van jouw lichaam en geeft het een gevoel van voldoening.
Graag nodig ik uit om op de vrijdagavond om 19.00 uur uw eigen persoonlijk invulling te vinden, van wat Yoga voor u kan betekenen.
Alle niveaus zijn welkom.
groet Grace

Yoga op woensdag van 10:15-11:15 uur o.l.v. Grace
Deze Yoga les is speciaal voor mensen vanaf ongeveer 50 jaar. Het niveau is daarop aangepast.