Peuter-kleutersport

Peuter- en kleuter sport met lessen van nijntje beweegdiploma

Goed leren bewegen doen kinderen het makkelijkst op een leuke manier. Daarom kan jouw zoon of dochter bij KDO D.A.G. de lessen het nijntje Beweegdiploma volgen.

Wat is het nijntje Beweegdiploma?
Het nijntje Beweegdiploma is een serie beweeglessen waarin je kind wekelijks speelplezier heeft en op hetzelfde moment alle essentiële basisvormen van bewegen leert. Kortom, het is een combinatie van plezier met een flinke dosis gezonde ontwikkeling. Tijdens de peuter- en kleutergym worden de KNGU lessen spelenderwijs behandeld.

Bewegen met plezier
In de lessen van het nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters bijvoorbeeld naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen! Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie. Dit is essentieel om fijn te kunnen bewegen en sporten. Ook leren ze sociale vaardigheden als samen spelen, op je beurt wachten en goed met elkaar omgaan. En wist je dat goed en gevarieerd bewegen het belangrijkste hulpmiddel is bij de ontwikkeling van hun hersenen? Zo draagt het nijntje Beweegdiploma bij aan de gezondheid en het geluk van jouw zoon of dochter. 

Meedoen
Het nijntje Beweegdiploma is er voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. Het programma is zorgvuldig samengesteld door de KNGU en wordt alleen gegeven door speciaal opgeleide trainers. Na het doorlopen van de lessen die worden gegeven tijdens de peuter- en kleutergym ontvangt jouw kind het nijntje Beweegdiploma tijdens een beweegfeestje. Daarop staat waar je zoon of dochter allemaal mee heeft geoefend. Een diploma om trots op te zijn en wat je kind een leven lang voordelen geeft in sport, op school, met vriendjes en thuis! 

De lessen bij KDO D.A.G.
Leer je kind ook op een leuke manier de basis van bewegen! De lessen van het nijntje Beweegdiploma worden gebruik tijdens de peuter-kleuter sport  lessen  in de KDO sporthal, Vuurlijn 51, 1424 NN  De Kwakel.


Peutergym  en kleutergym vanaf 2,5 jaar:  woensdag van 14:00 tot 14:45 uur

Meer weten?
Neem gerust contact op via gymnastiek@kdo.nl. .