DAG Nieuws

<< Dance/Aerobics/Gym nieuws
Nieuws
  • Turnseizoen 2023-2024 op woensdag 6 september van start.

    14 augustus 2023
    Turnseizoen 2023-2024  op woensdag 6 september van start.

    Op woensdag 12 juli waren de laatste turnlessen. De kinderen hadden een leuke laatste les en kregen van juf Marianne een aardigheidje.

    Daarna is voor de turnleden de zomervakantie begonnen.

    Voor het KDO D.A.G. bestuur betekent het afmeldingen verwerken en de nieuwe aanmeldingen doorgeven. En daarna kan de trainster zich gaan buigen over de groepsindelingen voor het komende seizoen.

    Er is geprobeerd rekening te houden met niveau, leeftijd en eventueel vriendjes/vriendinnetjes. De trainster Marianne heeft op 7 augustus de groepsindeling gemaild naar de ouders.

    Mocht deze e-mail niet ontvangen zijn, neem dan contact op met Corrie van Rijn, jeugdcontactpersoon van het KDO D.A.G. bestuur, corrie_224@hotmail.com.

     

    De turnlessen zijn ook dit seizoen op woensdagmiddag onder leiding van Marianne Kleijer.

    Op de woensdag middag starten de peuters en kleuters met 45 minuten bewegen. Ze leren hier sporten. Dat wil zeggen dat ze vaardigheden leren die voor verschillende sporten te gebruiken zijn. Ze leren dus welke sport bij hen zou kunnen passen.

    Daarna turnen er 2 groepen die oefenen op de turntoestellen.

    Om 17.00 uur start de plusgroep. Helaas is de selectie groep erg klein geworden en hebben we gezocht naar een andere vorm. Deze groep gaat door in de vorm van een plusgroep. Dit houdt in dat er nog steeds op selectie niveau wordt getraind, maar dat niet elk kind 2 uur turnt. In dit uur gaan we net iets verder qua niveau dan in de andere lessen en worden de kinderen meer uitgedaagd. De leeftijden liggen wel uit elkaar, maar het niveau is hoog en wij denken dat dit iedereen goed zal doen.

    Dan is om 18.00 uur nog de laatste groep aan de beurt. Dit is een grote groep, die allemaal op hun eigen niveau les krijgen en kunnen uitbouwen wat ze de afgelopen jaren al geleerd hebben en/of kunnen.

     

    Wij blijven als bestuur nog steeds zoeken naar een turndocent(e). De groepen zitten namelijk al bijna vol en hoe fijn zou het zijn als wij kunnen uitbreiden met turn uren!

     

    Geniet nog even van de vakantie en dan zien we de turnleden graag op woensdag 6 september bij de turnles.