Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • KDO geeft zuivere overwinning in slotfase knullig uit handen

10 februari 2019

Na het 2-2 gelijkspel van vorige week in Bodegraven tegen ESTO, speelde KDO afgelopen zondag thuis tegen RVC’33. In de heenwedstrijd eerder dit seizoen verloren de Kwakelaars ongelukkig met  2-0 in Reeuwijk. Trainer Raymond de Jong kon tegen de Reeuwijkers niet beschikken over zijn geschorste back Mitchel Smits. Daarentegen zaten wintersporters Sven Vlasman en Erik Verbruggen wel weer op de Kwakelse bank. Doordat het grasveld werd afgelast speelde KDO, net als tegen Altior, op het derde kunstgrasveld.

Van meet af aan ontspon zich een boeiende en open wedstrijd in De Kwakel. KDO was voetballend duidelijk beter dan RVC’33 en kwam in de 10e minuut terecht op voorsprong door een doelpunt van Jesse Stange. Hierna bleven de Kwakelaars de bovenliggende partij en was met name Jesse Stange zeer op dreef aan de linkerkant. Meerdere keren gaf hij prima voorzetten op zijn medespelers, maar helaas leidde dit niet tot meerdere Kwakelse treffers. In de 35e minuut was het aan de andere kant wel raak, zodat er met een 1-1 stand gerust werd.

In het eerste kwartier na rust trok KDO de wedstrijd volledig naar zich toe. In de 52e minuut wist Jesse Stange allereerst, na een prima actie, zijn tweede treffer van de middag te maken, 2-1. Toen Roy Verkaik vier minuten later, vanuit een strakke corner van invaller Jim Klijn, de 3-1 aantekende, leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Kwakelaars. Zeker omdat KDO ook kansen kreeg om de voorsprong verder uit te breiden. In de 70e minuut wisten de gasten uit Reeuwijk met een fraai doelpunt de aansluitingstreffer te maken, zodat de spanning in de wedstrijd alsnog terug kwam, 3-2. Tien minuten voor tijd moest uitblinker Jesse Stange helaas gewisseld worden, omdat hij last van zijn lies kreeg. Mede hierdoor durfde RVC’33 meer vooruit voetballen en creëerden de Reeuwijkers ook vanuit hun corners steeds meer gevaar. In allerlaatste minuut sloeg het noodlot toe en wist RVC’33 op de gelijke hoogte te komen, 3-3. Vlak hierna floot de sterk acterende scheidstrechter Wagner af en trokken vele Kwakelaars de conclusie dat KDO deze middag twee dure punten heeft laten liggen.

Door het tweede gelijkspel op rij kan KDO helaas niet een sprong naar een subtop in 2C maken. De Kwakelaars blijven namelijk, door dit puntenverlies, steken op de zesde plaats. Volgende week zondag wacht in Sassenheim de wedstrijd tegen Teylingen. De laatste drie ontmoetingen waren veelal spraakmakend en eindigden allemaal in een gelijkspel.

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Max Wessels, Joris Kortenhorst (46e Jim Klijn), Thomas Stevens, Joeri Stange, Thijs Plasmeijer, Bart Hoving (68e Sven Vlasman) en Jesse Stange (80e Niels Ruhe).

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf.

Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.