Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Wederom een gelijkspel tussen Teylingen en KDO

17 februari 2019
    Na twee remises op rij, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen Teylingen. In Sassenheim speelden de Kwakelaars tegen een ploeg, die op voorhand één plek hoger stond op de ranglijst.

Zonder de vakantiegangers Joris Kortenhorst en Thomas Stevens wilde KDO er alsnog alles aan gaan doen om een goed resultaat neer te zetten tegen Teylingen. Onder prima weersomstandigheden ontspon zich al snel een open wedstrijd in Sassenheim. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, waarbij aangetekend dient te worden dat Teylingen elkaar beter wist te vinden. KDO hanteerde teveel de lange bal en de ruimtes tussen de linies waren groot. Na de drinkpauze (ja, je leest het goed) was Jesse Stange toch dichtbij de openingstreffer. Alleen op doelman Kharboutli af, blokte de plaatselijke sluitpost het schot van Jesse bekwaam. Aan de andere kant kwam onze keeper Tobias Ravelli, in een soortgelijke situatie, ook als winnaar uit de strijd. Met een 0-0 stand werd even later de rust bereikt.

De tweede helft was nog geen twee minuten oud toen Jaap Zwetsloot, de spits van Teylingen, de 1-0 op het scorebord had gezet. De goaltjesdief uit Sassenheim kopte een voorzet vanaf de achterlijn vakkundig binnen. Gelukkig raakte KDO hierdoor niet van slag, want drie minuten later was de gelijkmaker al een feit. Op aangeven van Jesse Stange schoot Bart Hoving de 1-1 binnen. Hierna kon de wedstrijd nog alle kanten opgaan en kwamen de Kwakelaars voetballend steeds beter voor de dag. De verschillen tussen beide ploegen waren minimaal en grote kansen waren er nauwelijks in het tweede helft. In de slotfase wilde zowel Teylingen als KDO vooral niet verliezen en namen amper risico’s. Vlak voor tijd was invaller Max Wessels alsnog dichtbij de 1-2, maar zijn kopbal in kansrijke positie ging over. In de blessuretijd haalden de Kwakelaars opgelucht adem toen een gevaarlijke vrije trap niet tot een doelpunt leidde. Kortom, net als de voorgaande drie edities was er geen winnaar in het treffen tussen Teylingen en KDO en eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

Door deze puntendeling blijven de Kwakelaars op de zesde plaats op de ranglijst staan en blijft het verschil met Teylingen drie punten. Aankomende zondag speelt KDO een uitwedstrijd tegen TAC’90. In Den Haag mag de selectie van Raymond de Jong het dan opnemen tegen de koploper uit 2C. Afgelopen zondag morste TAC’90 twee punten tegen ROAC, terwijl KDO vorig jaar met 1-3 won op sportpark de Verlichting. Kunnen we a.s. zondag wederom gaan stunten?

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Mitchel Smits (85e Max Wessels), Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn, Bart Hoving, Joeri Stange, Menno Lingeman, Sven Vlasman en Jesse Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.