Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • TAC’90 geeft KDO in 1e helft voetballes en wint ruim

24 februari 2019

Na drie gelijkspelen op rij, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen koploper TAC’90. In Den Haag wilden de Kwakelaars er alles aan gaan doen om te stunten tegen de lijstaanvoerder in de 2e klasse C. Gesteund door de 1-3 overwinning van vorig seizoen en een nagenoeg fitte selectie, was er stiekem hoop op een resultaat op sportpark De Verlichting.

Van meet af aan droop de kwaliteit af van het imponerend spelende TAC’90. Individueel sterk en strijdend als collectief werd KDO al snel van het kastje naar de muur gestuurd. Het elftal van trainer Raymond de Jong was gestart in een defensieve 4-4-2 formatie, maar moest na tien minuten spelen toch al een eerste tegentreffer incasseren, 1-0. TAC’90 liet vervolgens duidelijk zien waarom zij zo graag naar de eerste klasse willen promoveren. In een tijdsbestek van twintig minuten wist de Haagse ploeg maar liefst drie keer te scoren, waardoor KDO met een 4-0 achterstand kon gaan rusten.

In de tweede helft wilde KDO ten koste van alles een monsterscore voorkomen. Mede door de omzetting naar een 4-3-3 formatie kregen de Kwakelaars meer grip op de wedstrijd. Daarnaast werd o.a. Sven Vlasman (die de gehele week ziek was geweest) in de spits ingebracht, waardoor KDO meer duels wist te winnen. Helaas bleef een eretreffer uit, maar de wijze waarop er na rust gevoetbald werd, was positief te noemen. De 4-0 stand bleef echter wel op het scorebord staan.

TAC’90 zal lachend kampioen gaan worden in de 2e klasse C, terwijl KDO zich op kan gaan maken voor de thuiswedstrijd van a.s. zondag tegen Laakkwartier. Hopelijk kunnen we de 2e periode met een overwinning gaan afsluiten, de wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Vuurlijn.

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Menno Lingeman (75e Joris Kortenhorst), Thomas Stevens (46e Bas Kok), Jim Kijn (65e Sven Vlasman), Joeri Stange, Bart Hoving en Jesse Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf