Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
  • Sterke voorhoede KDO maakt het verschil tegen ROAC

10 maart 2019
    Na de klinkende 5-1 overwinning van vorige week tegen Laakkwartier, mocht KDO afgelopen zondag aantreden tegen de nummer twee in 2C, ROAC. Met slechts drie punten achterstand op de ploeg uit Rijpwetering kon KDO in eigen huis zeer goede zaken doen in de subtop van het klassement. Met een nagenoeg fitte selectie begon trainer Raymond de Jong de strijd tegen het elftal van Hein Leliveld. Voor de vierde keer dit jaar werd het hoofdveld afgekeurd en speelde KDO een thuiswedstrijd op het 3e veld, waar sinds afgelopen zomer kunstgras ligt.

Onder regenachtige omstandigheden had ROAC in de eerste helft voor de wind. Mede hierdoor hadden de ‘Rippers’ een licht overwicht in de wedstrijd. KDO had zichtbaar moeite om door de hechte en sterke defensie van ROAC te komen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gasten dit seizoen gemiddeld maar 0,94 tegendoelpunt (15 in 16 wedstrijden) per wedstrijd kregen. De beste kans in de eerste vijfenveertig minuten was voor ROAC-speler Dick Heemskerk, maar in kansrijke positie raakte hij de bal verkeerd.

Na rust waren de rollen al snel omgekeerd, want KDO kwam in de tweede helft beduidend beter voor de dag. Binnen twee minuten leidde dit gelijk tot een Kwakels succes, nadat Mitchel Boere Joeri Stange moedwillig naar de grond werkte in het zestienmetergebied. De terechte strafschop werd koelbloedig binnengeschoten door Jim Klijn, 1-0. Drie minuten later breidde Bart Hoving de voorsprong uit, nadat hij een afgeslagen voorzet prachtig afrondde, 2-0. Hiermee kwam KDO in een zetelpositie terecht, terwijl ROAC gedwongen werd om meer risico’s te gaan nemen. Uit één van de spaarzame aanvallen van de gasten werd het in de 60e minuut wel 2-1 door een doelpunt van Loek van der Star.

Gelukkig liet KDO zich hierdoor niet van de wijs brengen en toonde met name de Kwakelse voorhoede hun potentie. Hierbij lieten vooral Jesse Stange en Sven Vlasman zich veelvuldig positief gelden, waardoor de solide verdediging van ROAC regelmatig overtredingen nodig had om een grotere achterstand te voorkomen. Uit een van deze vrije trappen schoot Jim Klijn in de 65e minuut de bal op de kruising. Even later viel alsnog de bevrijdende derde treffer toen de gebroeders Stange elkaar wisten te vinden. Joeri gaf een perfecte voorzet vanaf de linkerkant, waarna Jesse de bal knap tegendraads binnenkopte, 3-1. In de slotfase bekroonde KDO, met een vloeiende aanval, een uitstekende tweede helft met een vierde doelpunt. De sterk acterende Mitchel Smits stuurde Sven Vlasman weg, waarna hij Jesse Stange zocht en vond. Stange nam de bal aan, na een prima van voorzet van Sven, waarna Jesse op zo’n tien meter de 4-1 aantekende. De defensie van ROAC keek met open mond toe en besefte dat de strijd op de tweede plaats weer helemaal open is in de komende weken.

Door deze riante driepunter is KDO gestegen naar de vierde plaats op de ranglijst. Met slechts twee punten achterstand op de nieuwe nummer twee Foreholte, kan het voor de Kwakelaars een spraakmakend slot van de competitie gaan worden. De overwinning op ROAC was de eerste wedstrijd in de derde periode, waarin er o.a. ook drie uitwedstrijden in Den Haag gespeeld dienen te gaan worden. Te beginnen aankomende zondag tegen naaste concurrent HVV, die net als KDO, ook negentwintig punten heeft weten te bemachtigen. Deze kraker begint om 14:00 uur op Sportpark De Diepput, hopelijk kunnen we dan ook rekenen op uw steun en aantrekkelijker weer!

Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Mitchel Smits, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (66e Joris Kortenhorst), Thomas Stevens, Joeri Stange, Sven Vlasman, Bart Hoving en Jesse Stange.

Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf.

Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.

Lees hier ook het nieuws omtrent de komst van een nieuwe doelman voor volgend seizoen.