Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • KDO presteert ook tegen de aanstaande kampioen TAC’90 en pakt een punt

  7 april 2019
  Na het vrije weekend van vorige week, hervatte KDO afgelopen zondag de competitie met een thuiswedstrijd tegen TAC’90. De gasten uit Den Haag gaan soeverein aan kop in 2C en zullen naar verwachting op 12 mei a.s. kampioen gaan worden. KDO wil zich nadrukkelijk gaan mengen in de strijd om een nacompetitieplaats en hiervoor zou elke punt tegen TAC’90 als bonus voelen. Trainer Raymond de Jong kon tegen de koploper niet beschikken over Mitchel Smits en slechts gedeeltelijk over Bart Hoving. Hierdoor keerde o.a. de langdurig geblesseerde Mathijs van Rijn, voor het eerst sinds een half jaar, in de basis.

  KDO had geleerd van haar fouten in februari in Den Haag (4-0 verlies) en startte in een 4-3-3 formatie in plaats van het defensievere 4-4-2 systeem. Deze aanpassing betekende vooral dat er meer fysieke duels kwamen, iets waar het technisch vaardige TAC’90 zichtbaar moeite mee had. Na vier minuten spelen resulteerde deze tactiek al tot een Kwakels openingsdoelpunt. Na een diepe bal van achteruit werd Jesse Stange aan de linkerkant weggestuurd. Stange nam de bal goed aan, behield het overzicht en wist vervolgens de bal knap in de rechterbenedenhoek te schieten, 1-0. Zou de ongeslagen lijstaanvoerder dan ook kunnen verliezen? In De Kwakel werd dit gevoel door deze snelle treffer verstevigd en het in grote getale opgekomen publiek liet zich nog meer positief gelden.

  Het lukte KDO in de beginfase om het heft in handen te houden, maar de Kwakelaars moesten wel waakzaam zijn voor de snelle en behendige Haagse voorhoede. Vooral voor de handige nummers tien en elf van TAC’90 was continue alertheid van KDO noodzakelijk. Naarmate de rust naderde nam de druk op het Kwakelse doel toe en kwam het een paar keer goed weg. Vlak voor rust werd Thomas Stevens omver geduwd in het Haagse zestienmetergebied, maar de prima leidende scheidsrechter Van Sprang vond dit voorval te licht om een strafschop te geven. Even later werd met een 1-0 stand de rust bereikt in het zonnige De Kwakel.

  Vlak na rust, in de 49e minuut, kwamen de Kwakelaars met de schrik vrij, toen de gelijkmaker van TAC’90 vanwege buitenspel werd afgekeurd. KDO, spelend naar de kantine toe en luidkeels aangemoedigd door het eigen publiek, was aan de andere kant ook twee keer dichtbij de 2-0. Eerst belandde de bal, na een vrije trap van Jim Klijn aan linkerkant van het veld, net naast de rechterpaal. En in de 55e minuut had een schitterende individuele actie van Jesse Stange, waarbij hij drie Haagse verdedigers in de luren lag, een beter lot verdiend. In plaats van zelf te schieten gaf Jesse een strakke voorzet, die rakelings voorlangs ging, helaas zonder dat er een Kwakels been tegenaan kwam. In de 59e minuut stapte Erik Verbruggen rond de middenlijn pardoes verkeerd in, waarna de Hagenezen volop aanvallende ruimte kregen. TAC’90 strafte dit genadeloos af en de 1-1 was een feit. In het laatste half uur golfde de wedstrijd op en neer, zonder dat beide ploegen echte kansen kregen om op voorsprong te komen. Kortom, na ruim negentig minuten spelen floot de arbiter af en was het zwaarbevochten punt in de wacht gesleept.

  Door dit knappe gelijkspel is KDO wel gezakt naar de vierde plaats. Met nog vijf wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk, zeker gezien de enorme wilskracht die tegen TAC’90 werd getoond. Aankomende zondag gaan de Kwakelaars naar Gouda toe voor de uitwedstrijd tegen de nummer 12 ONA. Ontspanning Na Arbeid bestaat dit in 2019 100 jaar en zal er alles aan willen doen om in dit jubileumjaar degradatie te voorkomen. De wedstrijd begint om 14:00 uur aan de Gerard Leeustraat 2 en wij hopen dan ook op uw steun en komst!

  Opstelling KDO: Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (70e Bart Hoving), Thomas Stevens (55e Joris Kortenhorst), Joeri Stange, Mathijs van Rijn, Sven Vlasman en Jesse Stange.

  Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf.
  Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.

  Om alvast in je agenda te zetten: op 2e Paasdag speelt KDO tegen DOSR om 14:00 uur. Na afloop van deze streekderby treedt zanger Edo Barends op in onze kantine, zorg dat je erbij bent!