Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • Zwaarbevochten en zeer belangrijke overwinning voor gehavend KDO

  14 april 2019

  Na het terechte 1-1 gelijkspel van vorige week tegen koploper TAC’90, trad KDO 1 afgelopen zondag in Gouda aan tegen ONA. In het thuisduel eerder dit seizoen won KDO nipt met 2-1 van de huidige nummer twaalf van de ranglijst. De belangen voor beide ploegen waren groot, want de Kwakelaars willen er rol gaan spelen in de derde periode, terwijl ONA nog volop strijdt voor lijfsbehoud. In Gouda kon trainer Raymond de Jong echter niet beschikken over de geblesseerden: Jim Klijn, Mitchel Smits en Jesse Stange. Hierdoor waren er o.a. basisplaatsen voor Joris Kortenhorst en Thijs Plasmeijer.

  Op een smal en hobbelig veld midden in een woonwijk, begonnen beide ploegen aftastend aan de wedstrijd. In de 14e minuut nam KDO echter een gevaarlijke corner, die hoog werd voorgegeven. Sven Vlasman kopte de bal op de lat, waarna Thijs Plasmeijer (in de rebound) met een prachtige uithaal de bal in de kruising schoot, 0-1. Deze opsteker hadden de Kwakelaars zichtbaar nodig, want hierna werd het veldspel beduidend beter. ONA, de club in 2019 100 jaar bestaat, wist zich hier geen raad mee en had enkele harde overtredingen nodig om KDO in bedwang te houden. De Goudse ploeg, die met name fysiek en verbaal sterk is, werden vooruit geschreeuwd door hun fanatieke aanhang, maar de Kwakelaars hielden vrij eenvoudig stand. Met een 0-1 voorsprong werd de rust bereikt.

  Direct na rust tapte ONA uit een ander vaatje en gaf KDO nauwelijks ruimte om te voetballen. De Kwakelaars kwamen niet goed uit de startblokken en in de 53e minuut viel zelfs de gelijkmaker. Nadat een afgeslagen bal in het zestienmetergebied werd ingebracht, kon een Goudse aanvaller de bal via de binnenkant van de paal in het doel krijgen, 1-1. De hoop op een goed resultaat groeide voor de thuisploeg, maar in de 67e minuut was KDO uiterst effectief door één de spaarzame kansen gelijk af te ronden. Na een 1-2tje op het middenveld tussen Sven Vlasman en Menno Lingeman, wist laatstgenoemde de bal strak voor het Goudse doel te brengen. Invaller Bart Hoving was alert en gleed de bal vervolgens bij de tweede paal binnen, 1-2. Na dit welverdiende doelpunt was het vooral overleven geblazen in Gouda. ONA hanteerde veelal de lange bal, schuwde het duel niet en werd volop aangemoedigd door hun eigen fans. Tot echte kansen voor de thuisploeg leidde deze speelstijl niet, maar de spanning was om te snijden. Na veel blessuretijd floot scheidsrechter Joop de Wit af en was de tiende overwinning van het seizoen een feit.

  Door deze driepunter is KDO gestegen naar de derde plaats in de 2e klasse C. Daarnaast staan de Kwakelaars nu op de tweede plaats in de derde periode, met één punt minder dan DOSR. Op Tweede Paasdag staat om 14:00 uur de wedstrijd KDO-DOSR op het programma. De belangen voor beide ploegen zullen dus groot zijn in deze streekderby. Zoals de weervoorspellingen er nu uitzien, wordt het deze middag 20 graden. Na afloop komt bovendien volkszanger Edo Barends optreden in de kantine, kortom zorg dat je deze middag vrijhoudt in je agenda en kom vooral kijken en genieten in De Kwakel!

  Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf

  Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.

  Opstelling KDO 1: Tobias Ravelli, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Joris Kortenhorst, Thomas Stevens, Joeri Stange, Mathijs van Rijn (60e Bart Hoving), Sven Vlasman en Thijs Plasmeijer.