Nieuws veldvoetbal.

<< Veldvoetbal nieuws
Nieuws
 • KDO blijft steken op een 1-1 gelijkspel tegen Foreholte

  12 mei 2019
  Na twee voetbal loze weekenden, trad KDO 1 afgelopen zondag aan tegen Foreholte. In Voorhout waren de Kwakelaaars vooral uit op revanche voor de spraakmakende 3-4 thuisnederlaag eerder dit seizoen. Zodra KDO zou winnen, zou het eveneens een belangrijke stap kunnen zetten voor een plaats in de nacompetitie. Trainer Raymond de Jong kon beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen doelman Tobias Ravelli ontbrak vanwege een blessure aan zijn vinger, waardoor Jesper Oudshoorn zijn plek onder de lat overnam.

  Al snel in de eerste helft werd het duidelijk dat Foreholte KDO het spel liet maken op deze zonnige middag. De thuisploeg speelde teruggetrokken en zorgde er continu voor dat Jesse Stange door twee man gedekt werd. Hierdoor konden de Kwakelaars amper gevaar stichten en speelde het spel zich vooral af op het middenveld. In de 40e minuut kreeg Foreholte de beste kans in de eerste helft. Nadat de 37-jarige aanvoerder Van Vliet van de Voorhouters zijn medespeler Arroyo op zijn hoofd wist te bereiken, kopte laatstgenoemde de bal op de paal. KDO kwam dus met de schrik vrij en met een 0-0 stand gingen beide ploegen even later rusten.

  Het elftal van trainer Raymond de Jong kwam zeer scherp uit de kleedkamer, wat ook gelijk resulteerde in een openingsdoelpunt in de 46e minuut voor KDO. Nadat Mathijs van Rijn een afgeslagen bal onderschepte, gaf hij een strakke voorzet voor het doel van Foreholte. Een verdediger van de roodwitten raakte vervolgens de bal aan, die daarna achter zijn eigen doelman in het net verdween, 0-1. In de 67e minuut was invaller Joris Kortenhorst dichtbij de 0-2 voor KDO, maar zijn kopbal spatte uiteen op de lat. Vlak hierna was Foreholte dichtbij de gelijkmaker, maar een afstandsschot van zo’n 25 meter belandde op paal. In de tweede helft speelde de thuisploeg meer voor naar voren toe, waardoor KDO steeds verder naar achteren werd geduwd. In de 84e minuut kwam Foreholte verdiend op gelijke hoogte, nadat invaller Admiraal Jesper Oudshoorn kansloos liet d.m.v. van fraai schot in de bovenhoek, 1-1. Na een zenuwslopende slotfase, waarbij Foreholte dichtbij de 2-1 was, floot de goed leidende scheidsrechter af en was de puntendeling een feit.

  Door dit terechte gelijkspel en de uitslagen op de andere velden, blijft KDO nog steeds meedoen voor een plaats in de nacompetitie. De koplopers in de 3e periode RVC’33 (HVV uit en ESTO thuis) / DOSR (ONA uit en TAC’90 thuis) en HVV (RVC’33 thuis en Teylingen uit) hebben met nog twee wedstrijden te gaan één punt meer dan KDO. Daarnaast staat KDO op de vierde plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op nummer twee ROAC. Om het seizoen mogelijk te kunnen verlengen is een overwinning op Stompwijk’92 a.s. zondag een ‘must’. Op de laatste speeldag gaat KDO nog naar Den Haag toe om tegen degradant GDA aan te treden. Kortom, er is nog niks beslist en er zijn nog vele scenario’s te schetsen voor de komende twee weken. Hierdoor belooft het een zeer boeiende ontknoping te worden in de 2e klasse C, waarbij zes punten voor KDO meer dan welkom zijn. De wedstrijd tegen Stompwijk’92, die nog volop strijdt om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen, begint a.s. zondag om 14:00 uur aan de Vuurlijn.

  Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Menno Lingeman, Roy Verkaik, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (68e Sven Vlasman), Thomas Stevens (60e Joris Kortenhorst), Joeri Stange, Mathijs van Rijn (80e Niels Ruhe), Bart Hoving en Jesse Stange.

  Dit verslag is geschreven door: Paul Hogerwerf
  Klik hier voor de stand in de 2e klasse C.